Nieuwe Garde Horeca Groep opent bistro Léo Léo en restaurant Maresia in voormalig Stan Utrecht

Nieuwe Garde Horeca Groep opent bistro Léo Léo en restaurant Maresia in voormalig Stan Utrecht

De Nieuwe Garde Horeca Groep timmert aan de weg en opent twee zaken. Bistro en boutique hotel Léo Léo opende op 7 februari 2025 de deuren aan de Twijnstraat in Utrecht. Later dit jaar opent visrestaurant en wijnbar Maresia in het pand van Stan Utrecht.

Léo Léo combineert de charme van een Parijse bistro met de gezelligheid van een Kopenhaagse bakkerij. Gasten kunnen hier de hele dag terecht voor ontbijt, lunch, apéro en diner, bereid door chef Thijs Calandra, die Franse klassiekers op eigen wijze tot leven brengt.
Op de kaart staan onder andere oeuf en meurette, zeebaarstartaar met oestermayonaise, tarte tatin van ui en omelette sibérienne.

De ondernemers van Léo Léo

Léo Léo is gevestigd in de oudste winkelstraat van Utrecht en wordt gerund door Thijs Calandra en Richelle van Dinter, in samenwerking met de Nieuwe Garde Horeca Groep. Deze horecagroep is ook bekend van het Spaanse tapasrestaurant Sevilla en het Italiaanse restaurant Osteria Emilia in Utrecht. De nieuwe hotspot is vanaf maandag 10 februari dagelijks geopend vanaf 08:00 uur, in het weekend vanaf 09:00 uur.

Boutiquehotel

Achter het restaurant bevindt zich een boutiquehotel, ideaal voor gasten die na een avond dineren willen overnachten in een van de sfeervolle kamers. Het hotel bevindt zich in een voormalig studentenhuis en beschikt over een prachtig monumentaal trappenhuis.

Mediterraan visrestaurant Maresia

Medio 2025 opent de groep haar vierde restaurant, Maresia. Het Mediterraan visrestaurant en wijnbar komt in het pand van Stan Utrecht aan de Ganzenmarkt. Per januari nam de horecagroep Stan Utrecht over. ‘Na ruim tien jaar zal de naam Stan van de gevel verdwijnen’, staat vermeld op de social media van Nieuwe Garde Horeca Groep. ‘Onze plannen zijn groots, we staan te popelen om dit iconische pand te transformeren tot iets unieks.’

Over Nieuwe Garde Horeca Groep

Sebastiaan van Geel, Brian Steevens en Désirée Stroes vormen samen met de twee chefs van Osteria Emilia en Sevilla in Utrecht de Nieuwe Garde Horeca Groep. De ondernemers hebben een gezonde ambitie om het Utrechtse horecalandschap te verrijken. ‘We hebben een gezonde ambitie en willen 5 horecazaken openen in 5 jaar. Dus de komende jaren openen we nog drie horecazaken. De concepten zijn allemaal anders, we kopiëren niet’, legde Van Geel eerder aan Misset Horeca uit. Nieuwe Garde ziet ruimte voor hoogwaardige horeca en richt zich op conceptuele restaurants met een doordachte keuken. De teller staat nu al op vier zaken voor de groep.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.