Dit is de Gault&Millau Ontdekking van het Jaar

Dit is de Gault&Millau Ontdekking van het Jaar

De Gault&Millau Ontdekking van het Jaar is De Lepelaar, gevestigd in Jisp.

In het pittoreske dorpje Jisp – met de auto een half uurtje ten noorden van Amsterdam – ligt restaurant en bar De Lepelaar: een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen. Het restaurant gevestigd in een dorpshuis is voor restaurantgids Gault&Millau de Ontdekking van het jaar 2025. De prijs werd uitgereikt op het podium van Tivoli-Vredenburg in Utrecht.   

Verbluft

Chef en ondernemer Andrew Harcourt is verbluft als hij het podium op wordt geroepen: 'Ons team geeft het heel veel kleur en persoonlijkheid', zegt hij over De Lepelaar. 'Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik had het niet verwacht: ik dacht, een leuk middagje uit.'

Wijnen wordt een obsessie genoemd, houden de presentatoren de chef voor. De Lepelaar heeft namelijk 40.000 flessen liggen. Het leidt tot rumoer en gelach in de zaal. Het succes van het restaurant? 'Het dorp moet zich welkom voelen', zegt Harcourt. 'Dat is het allerbelangrijkste. Als we daarbuiten mensen kunnen trekken, is dat natuurlijk ook heel erg mooi.’

Dorpshuis

Vanzelfsprekend is - zoals gezegd - iedereen van buiten Jisp ook welkom bij De Lepelaar. Omdat het restaurant gevestigd is in een dorpshuis, weten echter ook vele verenigingen en mensen uit het Noord-Hollandse dorp het etablissement te vinden.

Met stille trom geopend in mei 2015, bouwden de uitbaters gestaag aan een stabiele gastenstroom. De Lepelaar is naar eigen zeggen een klassiek, innovatief restaurant dat een warme en landelijke uitstraling heeft.

De Lepelaar

Live muziek van Mooi Wark of een biljarttoernooi. In De Lepelaar wordt het moeiteloos afgewisseld met sfeervol eten uit de Hollandse/Franse keuken met onder andere verse producten uit de streek. Denk aan langoustine geserveerd met lak van de koppen, gerookte crème fraiche & kaviaar.

‘Enerzijds willen we de nostalgie van dit prachtig dorp en locatie in stand houden. Anderzijds speelt innovatie een behoorlijke rol als het gaat om nieuwe gerechten en bereidingen in combinatie met interieur en uitstraling.’

Was getekend, de ondernemers die vanaf donderdag tot en met zondag klaarstaan om op zeer persoonlijke wijze gasten kennis te laten maken met hun internationale keuken welk met de seizoenen mee varieert.

Bekijk deze collectie

Recepten

In deze collectie vind je recepten, samengesteld voor en door chef-koks. Van verleidelijke borrelhapjes tot smaakvolle lunchgerechten en terrasspecialiteiten. Ontdek de signatuurrecepten van gerenommeerde sterrenchefs en ontdek hun signatuurrecepturen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.