Emile van der Staak met Xavier Pellicer (Healthy Kitchen, Spanje), René Mathieu (La Distillerie, Luxemburg).

Emile Van der Staak bekroond tot 'Untouchable'

Tijdens een speciaal Vip-diner in het Wereldmuseum in Rotterdam heeft We're Smart Emile Van der Staak, chef van De Nieuwe Winkel** officieel tot 'Untouchable' utgeroepen.

Emile van der Staak

Inschrijving geopend voor uniek 6 handendiner tijdens Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam trok vorig jaar ruim 18.500 horecamanagers en -ondernemers naar de havenstad. Ook dit jaar kiest 'Gastvrij' voor de succesvolle opzet van 'paviljoens en specials', vinden er tal van prestigieuze wedstrijden plaats en is er een unieke editie van het VIP Sterrendiner.

foto: Nadia ten Wolde

Emile van der Staak over de toekomst van restaurants: 'Minder vlees faciliteren'

Al twee keer won hij met De Nieuwe Winkel** de titel beste groenterestaurant ter wereld. Tijdens Future Menus Chefs Connect van Unilever Food Solutions deelde chef-kok Emile van der Staak onlangs zijn visie op de toekomst van restaurants.

Emile van der Staak, chef en eigenaar van De Nieuwe Winkel

Nieuwe Winkel** biedt hulp bij stoppen met roken: longarts deelt tips

De Nieuwe Winkel** in Nijmegen gaat zijn medewerkers morele en financiële hulp bieden bij het stoppen met roken. Als horecaondernemer kun je veel doen om je collega's te ondersteunen bij het afzweren van sigaretten. Wanda de Kanter, al 30 jaar longarts, deelt tips.

Emile van der Staak, chef en eigenaar van De Nieuwe Winkel

Emile van der Staak van de Nieuwe Winkel**: 'Je hebt impact als je de allerbeste bent'

Met elke award die Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel** in Nijmegen ontvangt, groeit de interesse voor zijn botanische keuken. Elk weekend staan er honderden mensen op de wachtlijst van het restaurant. Toch denkt Van der Staak continu na over de toekomst van het vak en zijn bedrijf. 'Wat is succes? Nog meer couverts, een tweede zaak? Misschien moet het juist kleiner.'

Emile van der Staak (foto: Koos Groenewold)

Jonge koks mogen geen stage lopen bij De Nieuwe Winkel**: 'Tenzij we met vlees gaan werken'

Beginnende Nederlandse koks die graag stage willen lopen bij toprestaurant De Nieuwe Winkel** in Nijmegen, krijgen daar van hun opleiding zeker niet altijd toestemming voor. 'Wanneer we garanderen dat we met vlees en vis werken, kan het opeens wel', zegt chef en eigenaar Emile van der Staak.