Marketing

8 tips over gastbenadering waarmee je winst kunt maximaliseren

Ondernemers voorzien van adviezen om aan het eind van het jaar meer winst over te houden. Horeca-adviseur Franck Evers en zijn compagnon Frank Laumen schreven er een boek over: Essentiële horeca management strategieën voor de nieuwe generatie. Misset Horeca mag 15 tips weggeven. In dit eerste deel 8 tips over gastbenadering.

De drie uitbaters die Het Oude Dykhuys tot nog toe heeft gehad: links André Geerlings, in het midden de huidige eigenaar Alfred van Dijk en rechts Koos Plasmeijer.
Restaurant

Waarom Het Oude Dykhuys al een halve eeuw bestaat en iedereen er zo lang werkt

In het pittoreske Lisserbroek, gelegen tussen de polders, bevindt zich restaurant Het Oude Dykhuys.

Thomas Val van restaurant Wils
Restaurant

Mycelium is een veelzijdig product: gaan we het ook terugzien in de Nederlandse horeca?

Mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, kan weleens een interessant product worden voor ondernemers en chefs. Het groeit als kool, is eiwit- en vezelrijk en calorie-arm. 'We moeten het wel vooral als een smaakdráger zien.'

Starter pand

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een horecabedrijf wilt overnemen?

Terras

Waarom Het Stadscafé in Apeldoorn klaar is voor het terrasseizoen

Met het terrasseizoen in aantocht is een gedegen voorbereiding essentieel voor horecaondernemers.

Gault&Millau 2025

Gault&Millau 2025: de complete ranglijst vanaf 16 punten

Welke restaurants behoren tot de absolute top in Nederland volgens het oordeel van de culinaire gids van Gault&Millau? Misset Horeca zet alle zaken met 16 punten of meer overzichtelijk op een rij.

  1. Dit is hét Aziatisch Restaurant van het Jaar bij Gault&Millau
  2. Onno Kokmeijer is gelukkig in nieuwe rol: 'Trots en ego zijn grootste problemen in horeca'
  3. Perfect voorbereid op terrasseizoen: Centraal Baarlo heeft succesformule
  4. KHN Utrecht: 'Persoonlijk contact wint het van QR-code'
  5. Edwin Soumang van restaurant One* verkoopt Bistro Two: 'Het was geen gemakkelijke keuze'
  6. Waarom het altijd vol zit bij visrestaurant Crabbetje: het geheim van de chef
  7. 7 vragen aan Riad Farhat over conceptontwikkeling: 'Een ziel bepaalt het succes'
  8. Binnenkijken bij Paloma: van Stairway to Heaven naar Spaanse eetbar
  9. Jan en Claudia Sobecki zetten op De Wielewaal kroon op hun werk, naam Tribeca** verdwijnt
  10. De Efteling deelt eerste beelden van nieuwe Grand Hotel
  11. Binnenkijken bij Celest in Rotterdam: design en een levensgrote maan
  12. Château Wittem en restaurant Julemont per direct dicht; faillissement aangevraagd
  13. Liveblog Horecava 2025: donderdag 16 januari
  14. Liveblog Horecava 2025: woensdag 15 januari
  15. Liveblog Horecava 2025: dinsdag 14 januari
  1. Liveblog Horecava 2025: maandag 13 januari
  2. Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
  3. Gespot: Augmented Reality bierviltjes bij restobar Flor Fina in Arnhem
  4. Binnenkijken bij Chuan Yue met opvallend modern interieur
  5. Michelin in 2024: bijna duizend nieuwe sterren uitgedeeld, gids groeit als nooit tevoren
  6. Hotel de Wereld tijdelijk dicht wegens verbouwing
  7. Dit zijn de 14 horecazaken met het indrukwekkendste interieur van 2024
  8. Bierprijzen 2025 bekend: ondernemers geconfronteerd met hogere kosten
  9. Deze wetten veranderen voor horecaondernemers per 1 januari 2025
  10. Deze sommeliers kiezen voor ongewone wijnen bij gewone kerstgerechten
  11. Curio Collection by Hilton in Kasteel Gemert gaat vanaf voorjaar 2025 al op sterrenjacht
  12. Chef Ewout Eleveld en Bistro Lof nemen na ruim vijf jaar afscheid van elkaar
  13. Adrian Zarzo opent nieuwe wijnbar in het stadshart van Eindhoven: 'Droom die uitkomt'
  14. 7 vragen aan Rudy Gommans over conceptontwikkeling: 'Fundament moet kloppen'
  15. Ondernemer over faillissement: 'Twijfel, schaamte en opluchting'