Exploitatie Hotel Mondragon overgedragen

Exploitatie Hotel Mondragon overgedragen

Op 1 oktober 2024 krijgt Hotel Mondragon in Zierikzee een nieuwe leiding. De huidige exploitant, Govert Janzen, draagt zijn aandelenpakket in Mondragon Exploitatie over aan René en Irene Oudesluijs-Bijkerk.

Janzen is in november 2017 aan het ontwikkelen van het huidige hotelconcept begonnen. Mondragon heeft dan al een lange geschiedenis in Zierikzee. Janzen is ingestapt als exploitant van een bedrijf met 41 luxe suites, restaurant en cocktailbar. Na zeven jaar acht hij de tijd rijp om zich verder te oriënteren.

'Ik ben trots op het bereikte serviceniveau anno 2024. We hebben als team in die jaren een fantastisch mooi hotelbedrijf neergezet met dito beoordelingen door gasten uit binnen- en buitenland. Van de concept-ontwikkeling naar de opening eind 2019. Van de financieel lastige eerste pandemiejaren naar een periode met betere vooruitzichten. Ik vind het tijd om weer eens verder te kijken, een nieuwe uitdaging op te zoeken. Ik laat medewerkers, gasten en leveranciers in meer dan capabele handen.'

Boutique Hotel Helder

René en Irene Oudesluijs-Bijkerk zijn momenteel actief als horecaexploitant bij Boutique Hotel Helder in Renesse. Voor hen is het overnemen van de exploitatie van Mondragon een welkome aanvulling op hun huidige activiteiten. 'We zien kansen om Mondragon nóg verder te brengen en kunnen zo naast onze kustlocatie nu ook een stadslocatie op Schouwen-Duiveland beheren. Mondragon staat voor kwaliteit en daarmee past het ons als een handschoen,' aldus René Oudesluijs.

'Bovendien ben ik geboren in Zierikzee en voel ik mij nu al thuis in Mondragon.' Irene Oudesluijs-Bijkerk: 'We verheugen ons er enorm op om met het team van Mondragon te gaan samenwerken. We hebben ideeën over verdere product- en marktontwikkeling. De komende jaren gaan we bewijzen wat er nog meer in het vat voor Zierikzee en Mondragon zit.'

Deze en volgende maand staan in het teken van de overdracht. Eigenaren en medewerkers zijn de afgelopen dagen geïnformeerd. Janzen geeft aan dat hij nog geen concrete plannen voor de toekomst heeft.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.