Opening vierde vestiging van Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge

Opening vierde vestiging van Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge

Het fine dining restaurant Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge, onderdeel van The Entourage Group, opent in september 2024 een nieuwe vestiging in Londen. Dit wordt de vierde locatie, naast de bestaande vestigingen in Amsterdam, Barcelona en een pop-up op Ibiza.

De nieuwe locatie aan Park Lane 22, voorheen de plek van Trader Vic, brengt de kenmerkende gerechten van Mr Porter naar Londen. Het restaurant biedt een unieke ervaring die traditionele fine dining op een frisse manier benadert.

Yossi Eliyahoo, medeoprichter en eigenaar van The Entourage Group: ‘De opening van Mr Porter Park Lane is een belangrijke stap voor ons merk. We kijken ernaar uit om ons concept naar Londen te brengen en deel uit te maken van de levendige sfeer daar.’

Inrichting met koper, spiegels en natuursteen

Het interieur, ontworpen door Baranowitz + Kronenberg, is geïnspireerd op de historische charme van Mayfair. Afdalen naar het hart van Mr Porter is net alsof je ‘down the rabbit hole’ gaat: een koperen deur op straatniveau onthult niets van de wereld die wacht achter de entree, die een spiraalvormige trap naar beneden onthult. Het restaurant is sfeervol ingericht met koper, spiegels en zachte verlichting, wat zorgt voor een bijzondere ambiance. De elegante inrichting combineert fluweel, hout en natuursteen, wat een warme en uitnodigende sfeer creëert. ‘De intieme sensorische ruimte is ontworpen met een uitgesproken karakter en energie, die je zintuigen doen prikklene voor een onvergetelijke ervaring’, aldus de designers van Baranowitz + Kronenberg.

Het menu van Mr Porter Londen combineert favorieten met signatuurgerechten zoals de huisgemaakte focaccia, de Roast Beef Carpaccio, Avocado Carpaccio met Beluga Kaviaar en Taboon ovengebraden Zeebaars in Adobo.  Opties voor de klassiekers zijn onder andere ribeye, entrecote, Chateaubriand en de signature bone-in filet.

De bar van Mr Porter is ontworpen om sociale interactie te bevorderen met een 360-graden bar. Het uitgebreide cocktailmenu prikkelt de zintuigen met unieke drankjes zoals de Love Potion en Fransch Touch. In september 2024 opent Mr Porter in Londen.