Angelo Kremmydas opent restobar Massalia in Amsterdam-Oost

Angelo Kremmydas opent restobar Massalia in Amsterdam-Oost

Op 14 augustus opent chef Angelo Kremmydas zijn nieuwste zaak, Massalia, op het Beukenplein in Amsterdam-Oost. Vorig jaar juni opende hij zijn eerste restobar Gitane. Het nieuwe restaurant staat dicht bij zijn Griekse roots.

Bruisend

Massalia is een restobar waar de Franse stad Marseille en Griekenland samenkomen in een bruisende zaak. Gasten kunnen hier dagelijks terecht voor diner, en in het weekend ook voor lunch. De gerechten zijn à la carte en ideaal om te delen, wat zorgt voor een informele ervaring.

Op het menu van Massalia staan verfijnde à la carte gerechten, geïnspireerd door zowel de Franse als de Griekse keuken. Kremmydas serveert een gevarieerde selectie van kleine gerechten die perfect zijn om te delen.

Mooie mix

De maaltijden zijn licht en veelzijdig, met een mooie mix van vegetarische, veganistische, vis- en vleesopties. Denk aan octopusterrine, langoustines van de BBQ, huisgemaakte koulouri, tarama en schnitzel sardines. De focus ligt op verse, seizoensgebonden ingrediënten die de basis vormen voor de gerechten.

Massalia biedt een ruim opgezet terras met maar liefst 120 zitplaatsen, overdekt met parasols voor schaduw. Vanaf drie uur kun je hier terecht voor creatieve ‘nibbles’, ideaal om te starten voordat het diner begint of voor bij de borrel. ‘Kortom, een mooie plek in Amsterdam-Oost voor een bourgondische lunch of diner’, meldt de eigenaar.

Ervaring

Chef en eigenaar Angelo Kremmydas leerde het vak in gerenommeerde keukens zoals NOPI (Ottolenghi, Londen), Nacarat (Ron Blaauw), Maris Piper (The Breda Group) en BAUT (Michiel van der Eerde). Hij werkt samen met zijn sous-chef Vasilis Kotsianidis, momenteel keukenchef bij Gitane en voorheen sous-chef bij restaurant MARIE van Hotel l’Europe.

De maître Bas Hazen van Massalia is nu ook werkzaam bij Gitane als restaurantmanager. Hij deed onder andere ervaring op bij verschillende culinaire zaken in Amsterdam, zoals Restaurant BREDA, Maris Piper en Gitane, en bij de sterrenzaak De Juwelier*.