Markus Fritz en Mike de Boer nieuwe managers van Renaissance Amsterdam Hotel

Markus Fritz en Mike de Boer nieuwe managers van Renaissance Amsterdam Hotel
Markus Fritz

Om de heropening van het Renaissance Amsterdam Hotel probleemloos te laten verlopen, zijn twee ervaren managers aangetrokken. Markus Fritz is de nieuwe general manager. Mike de Boer wordt commercieel directeur.

Metamorfose

Eigenaar Archer Hotel Capital begon vorig jaar aan een grootse renovatie van het Renaissance. Zo komen er meer dan 100 nieuwe kamers bovenop de huidige 400. De bovenste verdieping ondergaat eveneens een metamorfose. Er komt een moestuin en een rooftopbar met speakeasy restaurant.

Ook op de planning staan een compleet nieuw aanbod aan horeca op de begane grond, open voor de lokale gemeenschap. Bovendien zal het hotel een nieuwe binnentoren hebben met moderne kamers en een opvallende bar eronder.

Nieuwe kamers

De nieuwe kamers hebben als centraal thema Nederland en Amsterdam. Sommige kamers zijn al beschikbaar en tonen drie kamertypes: de Outlook-kamers bevatten verwijzingen naar Rembrandt en bieden uitzicht op het historische stadscentrum. De Reflective-kamers, gelegen in de nieuwe binnentoren, zijn geïnspireerd op maritieme navigatie, met details van sterren en de microkosmos. Tot slot zijn de Hide & Seek-kamers ideaal voor werkvakanties en bieden ze werkruimte in het hart van Amsterdam.

Met Markus Fritz haalt Renaissance Amsterdam Hotel ervaring binnen. Hij werkte bijna 25 jaar over de hele wereld voor Hilton. ‘Zijn uitgebreide internationale ervaring is cruciaal in zijn rol als General Manager’, oordeelt Archer Hotel Management.

Hoogwaardige horeca

Bedoeling is dat Fritz zich het komende jaar vooral bezighoudt met heropening van het hotel, die gepland staat voor oktober 2025. De prioriteiten van Fritz omvatten het bevorderen van een duurzame toekomst, het neerzetten van hoogwaardige horeca, en het betrekken van de buurtbewoners bij het hotel, terwijl hij uitmuntende service levert.

Ook Mike de Boer komt van Hilton. De commercieel directeur boogt ook op een bak aan ervaring. De Boer zich richt zich op het opbouwen en leiden van het commerciële team, waaronder verkoop, marketing, omzetbeheer, groepsverkopen en reserveringen. Het succesvol promoten van de nieuwe kamers, het restaurant en de bars, waaronder de historische Koepelkerk, zijn topprioriteit.