Utrechtse Horeca Groep gaat horecapaviljoen Haarrijnseplas ontwikkelen

Utrechtse Horeca Groep gaat horecapaviljoen Haarrijnseplas ontwikkelen
Artist impression van Monk Architecten.

Na een openbare inschrijving en zorgvuldige selectie van inzendingen is Utrechtse Horeca Groep als winnaar geëindigd en mag zij het definitieve horecapaviljoen aan de Haarrijnseplas ontwikkelen.

Horecapaviljoen Haarrijnseplas wordt een groene oase en moet het nieuwe eindpunt voor buurtbewoners, stadsgenoten en dagjesmensen in Leidsche Rijn worden. De opening is gepland voor het zomerseizoen van 2025.

Duurzaam ontwerp

Het winnende ontwerp van Utrechtse Horeca Groep is een voorbeeld van duurzame architectuur en scoorde het hoogst op de eisen en ambities die de gemeente Utrecht heeft uitgevraagd. Het paviljoen,
ontworpen door Monk Architecten, heeft een minimale impact op de omliggende natuur. Het nieuwe
horecapaviljoen gaat op in het landschap door de organistische boomconstructies en ronde vormen.

De focus ligt op dubbelfuncties: het dak dient als thermische schil en waterbuffer, terwijl dakoverstekken zorgen voor schaduw. Op het dak kunnen bezoekers genieten van het uitzicht en leren ze met behulp van informatiebordjes meer over de aanwezige flora en fauna in de directe omgeving van het horecapaviljoen. Binnenin komt er een verkoelend groendecor en -interieur, en een kas waar de keuken verse groenten en kruiden kan kweken.

Een plek voor iedereen

De Utrechtse Horeca Groep:  Edwin Oosterlaar,  Barry Atsma, Frank Rijkaars, Perry Overeem en Marco van Basten.
De Utrechtse Horeca Groep: Edwin Oosterlaar, Barry Atsma, Frank Rijkaars, Perry Overeem en Marco van Basten.

'We zijn vereerd met deze toewijzing om in Utrecht een nieuw en duurzaam strandpaviljoen neer te
zetten,' aldus Perry Overeem namens de Utrechtse Horeca Groep. 'Een plek waar de natuurlijke
omgeving wordt omarmd en waar mensen van alle leeftijden en achtergronden kunnen ontspannen,
socializen en een leuke tijd hebben. Dat is immers waar een strand met een bijhorend paviljoen
voor is bedoeld. Onze missie is om de favoriete plek te zijn van onze gasten en medewerkers. Dit gaat
op deze hotspot vanaf volgend jaar zomer zeker lukken.'

Waarom een nieuw paviljoen?

Het huidige horecapaviljoen, Key West, werd in 2014 geopend als tijdelijke voorziening voor 10 jaar.
De populariteit van het strand heeft ertoe geleid dat de strandzone intact blijft en er nu ruimte is voor
een definitief paviljoen dat voldoet aan de huidige ambities van de gemeente Utrecht. Om iedereen
een gelijke kans te bieden voor de ontwikkeling van een nieuw horecapaviljoen startte de gemeente
Utrecht in januari 2024 een selectieprocedure.

De selectiecommissie beoordeelde de ingezonden plannen op basis van beeld, ondernemerschap, duurzaamheid en het grondbod. Het plan van Utrechtse Horeca Groep scoorde op alle gebieden hoog en kwam als winnaar uit de bus.

Utrechtse Horeca Groep

Utrechtse Horeca Groep werd in 2021 opgericht door de vrienden Perry Overeem, Marco van Basten,
Edwin Oosterlaar, Frank Rijkaard en Barry Atsma. Vanuit restaurant Dengh ontstond het plan om iets
nieuws te beginnen. 

Binnen drie jaar tijd werden HAL22, Kortjak, Bar Basta, Club Claar en De Blend aan het portfolio toegevoegd. De missie van de mannen luidt: we willen alles nét even anders en beter doen en de favoriete plek zijn voor onze gasten én medewerkers. Plekken waar wij zelf ook graag komen.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.