Terras Top 100 2024 nr. 28: Blue District, Alkmaar

Terras Top 100 2024 nr. 28: Blue District, Alkmaar

Blue District in Alkmaar voelt als een verborgen parel. Het terras is tot in de puntjes verzorgd, ziet er nieuw en stijlvol uit. Mooie, schone menukaarten, echte plantjes op elke tafel en grotere planten verspreid over het terras geven het een groene aanblik. Dankzij glazen schermen zit je volledig uit de wind en de overkapping met zonwering zorgt voor een bijna binnengevoel.

De service is uitstekend. Bestellingen worden snel en vriendelijk opgenomen, met aandacht voor de kinderen. De medewerkster weet dat er glutenvrij brood is en vraagt of de kinderen een koekje mogen. Onze spritz wordt geserveerd in een speciaal glas met munt, citroen en sinaasappel, op een servetje met het restaurantlogo, wat een extra chique uitstraling geeft. 

Het glutenvrije brood wordt zelfs op een apart bordje met eigen dips geserveerd. De medewerkster legt rustig uit wat voor dips het zijn en het servies is erg mooi. Het terras blijft constant opgeruimd, ondanks de drukte.  

Enig minpuntje: deze 'verborgen parel' verdient meer enthousiaste bezoekers. Het terras leeft nu nog niet helemaal en mist daardoor wat van de sfeer die alleen een drukke menigte kan brengen. 

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.