Terras Top 100 2024 nr. 31: Kerkzicht Diessen, Diessen

Terras Top 100 2024 nr. 31: Kerkzicht Diessen, Diessen

Het terras van Kerkzicht Diessen is een aangename plek met uitzicht op de kerk, compleet met plantjes en sfeervol ingericht met rotanstoelen en menukaarthouders in boomstammen. Een elektrische luifel biedt beschutting bij minder weer. En dat is toch echt een pluspunt in de Hollandse zomers.

De bediening valt op door hun vriendelijke, amicale benadering met een vleugje humor. Bij de theekeuze worden ook verschillende verse opties genoemd, zoals gember en munt. En bij het mineraalwater wordt er geïnformeerd of er citroen bij mag. Gewoon zoals het hoort. 

De jury heeft tijdens de bezoeken sowieso weinig aan te merken. Ook omdat het eten goed is. Het softijsje, hun specialiteit, wordt geserveerd in een kommetje met koekkruimels, een chocoladestick, slagroom en een kannetje warme chocoladesaus. Tussendoor wordt gecheckt of alles naar wens is.  

Ook volgens het boekje: het afrekenen. De rekening wordt netjes opgelezen, er wordt om bevestiging gevraagd, waarna de rekening geprint op tafel belandr. Vriendelijk wordt er vervolgens afscheid genomen.  

Een zeer gastvrij terras kortom, waar Brabantse gemoedelijkheid hoogtij viert, ideaal voor een ontspannen moment tijdens een auto- of fietstocht. 

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.