Terras Top 100 2024 nr. 32: Stadscafé de Tapperij, Elburg

Terras Top 100 2024 nr. 32: Stadscafé de Tapperij, Elburg

In Elburg gebeuren mooie dingen, De Tapperij wint meer dan veertig plekken ten opzichte van een jaar eerder. Het terras van het stadscafé heeft een divers meubilair, inclusief dekens en infraroodverwarming onder het scherm.

Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen en mogen we plaatsnemen aan een tafel naast het windscherm, zelfs al is deze gereserveerd. Het personeel is attent en vriendelijk, zonder dat er actief aan upselling wordt gedaan. Dat kan ook een keuze zijn.  

Wat verder opvalt is dat de bedrijfskleding van gerecycled materiaal is gemaakt, wat mooi aansluit bij het thema van het café. De medewerkers zijn alert en goed verdeeld over het terras, waardoor ze snel reageren op de behoeften van de gasten. Drankjes worden met zorg geserveerd in glazen die bij het drankmerk horen, compleet met het logo op het viltje. Bij de drankjes worden borrelnootjes geserveerd, een leuke attentie.  

De bestelde bitterballen en nacho's worden mooi gepresenteerd in respectievelijk een pannetje en een smaakvolle schaal, wat bijdraagt aan de totale ervaring. De toiletten zijn netjes en de aankleding van het terras draagt bij aan de sfeer. Stadscafé De Tapperij onderscheidt zich door de aandacht voor detail en de gastvrije benadering. 

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.