Terras Top 100 2024 nr. 57: Bar Restaurant Hofman, Alkmaar

Terras Top 100 2024 nr. 57: Bar Restaurant Hofman, Alkmaar

Het terras van Hofman met comfortabel meubilair is bijna volledig overdekt, waardoor het ook bij minder goed weer aangenaam is. Gasten worden snel benaderd door een medewerker die meedenkt over de beste zitplek, vooral met kinderen.

De vriendelijke en correcte medewerkers dragen nette bedrijfskleding met een chique uitstraling, bestaande uit witte blouses met logo, zwarte broeken en grijze schorten. Drankjes worden snel en goed geserveerd en de huisgemaakte cheesecake is een hoogtepunt. Als gasten een gerecht willen delen, wordt de tafel meteen ingedekt met extra bordje en bestek.

Tussendoor vraagt de bediening of alles naar wens is en of ze nog iets willen drinken. Ze houden het terras goed in de gaten en zorgen ervoor dat lege glazen en rommel snel worden opgeruimd. Bij het afrekenen noemt de medewerkster alleen het bedrag, niet de items. Een aandachtspuntje, maar verder is het een professioneel terras, waar de medewerkers het assortiment goed kennen en goed op de hoogte zijn van wat er in hun ‘wijk’ gebeurt.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.