Terras Top 100 2024 nr. 61: Restaurant de Blauwe Sluis, 's Hertogenbosch

Terras Top 100 2024 nr. 61: Restaurant de Blauwe Sluis, 's Hertogenbosch

De Blauwe Sluis heeft een terras aan het water, omgeven door bomen die een gezellige sfeer creëren. Het uitzicht over de Maas, gecombineerd met de keurige inrichting van tafels en stoelen, zorgt voor een fijne eerste indruk.

Met vijftien gasten op het terras liepen er continu twee medewerkers rond die direct oogcontact maken met nieuwe gasten. De medewerker noteert vriendelijk de bestelling en neemt de tijd, terwijl hij ondertussen een goed overzicht over het terras behoudt. Het uitserveren gaat snel en correct.

De kwaliteit en presentatie van de gerechten is goed, hoewel er ruimte is voor meer creativiteit in de presentatie bij de eenvoudigere keuzes. Als gasten vertrekken, worden de tafels direct afgeruimd, schoongemaakt en netjes gezet. Dit laat zien dat het een druk terras is en dat de medewerkers een efficiënte routine hebben ontwikkeld. Tijdens het afrekenen vraagt de medewerker of alles lekker was. Dat was het geval, waarop hij zegt: ‘Dat is goed om te horen’. Met een bedankwoordje na het afrekenen en het toewensen van een fijne avond verlaat het jurylid tevreden De Blauwe Sluis.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.