Terras Top 100 2024 nr. 64: Stadcafé Goeree, Goedereede

Terras Top 100 2024 nr. 64: Stadcafé Goeree, Goedereede

Het terras van Stadcafé Goeree bevindt zich op een Oud-Hollands plein. Tegen het pand staan enkele hoge tafels met krukken. Daarvoor is er een terras. Er staan nog twee tafels aan de waterkant.

Bij die tafels staan vier parasols en vier plantenbakken met een olijfboom erin. Er liggen twee wijntonnen met beplanting, met in het midden een hondenwaterbak. De begroeting is vriendelijk. De jongeman draagt een lichtblauwe korte broek met een donkerblauw shirt. De dame heeft een spijkerbroek aan met een crèmekleurige blouse met blauw borduursel. Ze dragen geen bedrijfskleding, maar eigen kleiding, wat prima kan bij deze zaak.

Bij de theebestelling wordt wel gevraagd naar smaak, maar er wordt niet aan upselling gedaan, in de geest van verse gemberthee of muntthee. Dat serveren ze wel. De medewerker heeft verschillende bestellingen van meerdere tafels op zijn dienblad staan. Hij serveert eerst bij een andere tafel drankjes uit, waarna hij doorloopt naar onze tafel met onze bestelling. Lekker efficiënt!
Na vertrek worden de tafels vrij snel afgeruimd en er wordt een doekje over de tafel gehaald. Het is een leuk terras op een idyllische plek.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.