Waar het bedienen van gasten nog een ambacht is, en waar lokale inwoners en dagjesmensen in een oudhollands decor naast elkaar genieten van het malste vlees in roomboterjus.
Biefstuk als pronkstuk
Het geheim van het lange en succesvolle bestaan van Piet is vooral te danken aan de, in roomboter gebakken biefstukken, met een grote bak patat en dikke klodder mayonaise. En ook de spraakmakende paardenbiefstuk heeft nog altijd een plek op de kaart.
Naast biefstuk serveert het restaurant ook andere vlees- en visgerechten, en de bitterballen met Amsterdams vlaggetje ontbreken ook niet.
Plannen voor meer vestigingen
Vorig jaar is Piet de Leeuw in handen gekomen van Willem de Beukelaer. Een zeer ervaren horecaondernemer van huis uit, die overigens ook in de filmwereld beroemd is als stuntregisseur van bekende bioscoopfilms en in bezit is van een Gouden Kalf. De Beukelaer Horeca Groep zal in de komende 12 maanden nog meer Piet de Leeuw vestigingen openen.
De Beukelaer: 'Waar heel veel Horeca in de Randstad enorm is gaan verhippen hebben wij besloten om vaste koers te houden met de tradities van wat wij een steakhuis noemen. Piet de Leeuw is erfgoed, zeker in Amsterdam, maar ook in andere steden en dorpen merken we dat er een stijgende vraag is naar een traditionele kaart in een nostalgisch, authentiek ingericht restaurant.'
Spreuken voor aan de muur
Om het 75e jubileumjaar te vieren heeft Piet de Leeuw zes Limited Edition tegeltjes laten ontwerpen met Amsterdamse spreuken. Gasten die bij Piet de Leeuw komen eten, ontvangen een exemplaar. De tegeltjes zijn ook te koop voor €24,75 per stuk. Gedurende zes maanden wordt elke maand één Limited Edition Piet de Leeuw tegeltje uitgebracht.
Piet de Leeuw
Al sinds 1949 is Piet de Leeuw voor velen een plek die voelt als thuiskomen. Het is de woonkamer van de Amsterdammers. Het interieur beschrijft zich het best als een mix tussen een bruine kroeg in de jaren '70 en het gevoel van een huiskamer in diezelfde tijd. En over 10 jaar? Dan is er nog steeds geen steak veranderd. En kun je genieten van diezelfde goedbereide en goed geprijsde biefstukken, maar ook gerechten met vis, vegetarisch en kleinere steaks voor kinderen.