Cress hanteert een kleine menukaart die iedere week wisselt waarbij de verse producten van de markt leidend zijn. Gasten kunnen bij Cress terecht voor lunch, borrel en diner.
Wekelijks wisselend menu
De menukaart wisselt wekelijks. Martineau struint in de ochtend de Amsterdamse Albert Cuypmarkt af en de ingrediënten die hij hier vindt vormen de basis van de menukaart. Team Cress probeert alles zelf te maken, van azijn tot patisserie en van ijs tot kimchi. Zelfs de worsten zijn huisgemaakt. En wat niet zelf kan worden gemaakt wordt gekocht bij lokale leveranciers zoals Fromagerie Kef, stadsbakker AS en Zwarts’ Coffee.
Mede-eigenaar Groentjes: 'Cyril neemt zijn Franse kookstijl mee in de keuken en ik ben veelal met de Aziatisch keuken opgevoed en ik heb veel gereisd. Samen komen we dan vaak met een kaart waar je van alles een beetje op hebt staan.'
Huiskamergevoel
Bij Cress is iedereen welkom. Zo zijn er voor de jongsten veel spelletjes en kleurplaten en de deuren zijn met krijtbordverf beschilderd dus kinderen kunnen hier lekker op de deuren krijten. En voor viervoeters wordt een bakje water geregeld.

Maître Klepper is verantwoordelijk voor de wijnkaart met hierop toegankelijke wijnen, met een focus op landen dichtbij Nederland, die zowel per glas als per fles kunnen worden besteld. Voor de liefhebber staan er ook een aantal spannende wijnen per fles op de kaart. Als het even kan haalt Klepper de wijn zelf bij de wijnboeren.
Ruim terras aan de kade
In de zomer is er een terras aan de kade dat dankzij de ligging op het zuiden de hele dag zon pakt. Het idee is om hier een mini-voedselbos te creëren met bijvoorbeeld passievruchtstruiken en eetbare planten zoals pepertjes, blauwe bes en tomaten. Momenteel is de vader van Groentjes dit allemaal thuis op aan het opkweken waarna al het groen bij Cress zal worden geplant.