O'Learys in The Mall of Netherlands verder zonder René Bogaart

O'Learys in The Mall of Netherlands verder zonder René Bogaart
Rene Bogaart in O'Leary's. Foto's: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Horecagroep Big Horeca van horecaondernemer René Bogaart en sportsbar O'Learys in The Mall of the Netherlands maken bekend dat hun samenwerking is beëindigd.

Sinds oktober 2022 is Big Horeca niet meer betrokken bij het management en per januari 2023 is Big Horeca geen mede-eigenaar meer van O'Learys in The Mall of the Netherlands.

'De samenwerking is in goede harmonie tot een einde gekomen, waarbij Big Horeca zich zal gaan richten op haar keten van bedrijven, waaronder de Pavarotti restaurants. De verdere exploitatie en expansie van O'Learys zal door het bedrijf zelf worden voorgezet.'

Succes van The Mall of the Netherlands

Tegenover Misset Horeca laat René Bogaart weten dat de recente aandacht in de media over The Mall of the Netherlands niets met deze beslissing te maken heeft. Bogaart: 'The Mall of the Netherlands is het allerbeste en mooiste winkelcentrum van Nederland. Maar alleen de allerbesten kunnen daar overleven', reageert Bogaart. 'Als je termijn afloopt en je kan de huur niet betalen, dan is het logisch dat je afscheid van elkaar neemt. Er is nu een wisseling in contracttermijnen en de ondernemers die het niet kunnen verdienen, gaan nu weg. Maar er staan genoeg ondernemers in de rij om die gaten te vullen.'

Ontbinden huwelijk

The Mall is volgens Bogaart megadruk. 'Het succes is er wel.' Het huwelijk tussen Bogaart en O'learys werd ontbonden, omdat Bogaart te veel een ondernemer bleek om plezier te halen uit een vastomlijnd concept.

'Op voorhand kreeg ik alle vrijheid om er te ondernemen, maar dat viel mij in de praktijk tegen. Op den duur werden we hier allebei ongelukkig van.' Dus op initiatief van het Zweedse moederbedrijf is in goed overleg besloten om de wegen te scheiden. 'Ik had ruim 20 procent aandelen en die heb ik keurig vergoed gekregen. Ik heb er 2 jaar ziel, liefde en zaligheid in zitten, en wens ze alleen maar heel veel succes.'

Over O'learys

Big Horeca introduceerde O'Learys in Nederland. O'Learys in The Mall of the Netherlands is een horecazaak van maar liefst drie verdiepingen met 500 zitplaatsen. Dat plus vijf karaoke kamers, acht hyperbowlingbanen, friendstables waar je zelf bier kan tappen, Scandinavische shuffleboards, digitale dartboards, een complete Arcadehal en 120 televisieschermen waar je allerlei sport op kan kijken.

‘3600 vierkante meter, all family entertainment’, vatte Bogaart het spectaculaire geheel eerder in een interview met Misset Horeca samen.

Bogaart werd door Westfield – die in Amerika en Londen grote malls heeft – gevraagd of hij interesse had om een O’Learys te starten in het grootste winkelcentrum van Nederland. ‘Het Zweedse moederbedrijf van O’Learys was op zoek naar een Nederlandse partner.’

Tegenwoordig is O’Learys een bekend internationaal merk met meer dan 130 restaurants over de hele wereld. Het wordt omschreven als informele evenementenrestaurants in de stijl van een Bostoniaanse buurtbar. Dit in combinatie met sport, entertainment en eten. Op 16 november 1988 openden ze het eerste O’Learys-restaurant in Göteborg. De eerste echte Amerikaanse sportbar van Zweden en het was meteen een succes.

René Bogaart in Chez Lou Lou
Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Cash maakt comeback in horeca: 'Als het veilig kan, moet je het gelijk doen'

Cash geld maakt comeback in horeca. Steeds meer horecazaken stoppen met pin-only. Dat constateert Brink's, dé specialist in geldbeheer en betaaloplossingen.

René Bogaart in Chez Lou Lou
Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Zoetermeer /  René Bogaart en Stephan en Samantha Spitsbaard. Dit drietal is verantwoordelijk voor Chez Lou Lou, een fine dining-restaurant. / interieur / exterieur / chef kok / gerechten

René Bogaart opent Chez Lou Lou in Zoetermeer: 'Fine dining anno 2024'

Op de naar eigen zeggen beste plek van Zoetermeer heeft René Bogaart voor het eerst in zijn lange loopbaan een fine dining-zaak geopend. Op het Stadhuisplein exploiteert hij met zakenpartners Samantha en Stephan Spitsbaard restaurant Chez Lou Lou. 'Geen sterrenzaak waar je zeven gangen eet, maar fine dining anno 2024.'

Megaproject Rene Bogaart opent deuren: 'Pavarotti Kijkduin overtreft alles'

Megaproject Rene Bogaart opent deuren: 'Pavarotti Kijkduin overtreft alles'

De laatste puntjes worden op de i gezet voor de opening van Pavarotti Kijkduin waar een totale investering van 4 miljoen mee was gemoeid. Het nieuwste megaproject van horecaondernemer Rene Bogaart opent één dezer dagen de deuren.' Bogaart omschrijft het restaurant van 1500 vierkante meter als uniek, onder meer omdat gasten er kunnen dineren tussen de haaien.

Rene Bogaart haalt investering Pavarotti Kijkduin binnen nog vóór openstelling crowdfunding

Rene Bogaart haalt investering Pavarotti Kijkduin binnen nog vóór openstelling crowdfunding

'Ongelooflijk', aldus horecaondernemer Rene Bogaart. Twaalf uur voordat de crowdfunding zou worden opengesteld, werd het investeringsdoel van 400.000 euro voor Pavarotti Kijkduin al binnen gehaald via Bogaarts eigen netwerk én de automatische investeerders van Horeca Crowdfunding.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.