Tijdens dit event wordt bekendgemaakt welke restaurants tot de absolute top in Nederland behoren volgens het oordeel van de culinaire gids van Gault&Millau.
Papieren gids
Anders dan vorig jaar verschijnt er dit jaar wel een papieren Gault&Millau gids. Daarin staan alleen de restaurants met 16 punten of meer opgenomen.
Bij Gault&Millau is het maximaal te behalen punten 20. Alle zaken met 16 punten of meer worden overzichtelijk op een rij gezet, net als de nieuwkomers en stijgers.
Top 5 Gault&Millau 2022
De Librije | Zwolle | 19.5 | |
Inter Scaldes | Kruningen | 19.5 | |
Tribeca | Heeze | 19 (+0,5) | |
Ciel Bleu | Amsterdam | 19 | |
Spectrum | Amsterdam | 18.5 |
Awards
Daarnaast worden een reeks aan awards uitgereikt. Onder meer de Beste Chef van het Jaar, Jonge chef van het Jaar, Sommelier van het Jaar, Gastvrouw - en Gastheer van het Jaar worden bekendgemaakt.
Het evenement is alleen te bezoeken op uitnodiging. Het Gault&Millau galadiner vindt plaats op maandag 3 april in B.Building in Amsterdam.
New Chefs on the Block
Voorafgaand aan de Gault&Millau gidslancering vindt de presentatie van New Chefs on the Block plaats. Daar worden drie aanstormende chefs in de spotlights gezet. Gault&Millau vindt de ontwikkeling van jonge talenten erg belangrijk. ‘Toch zijn deze grote chefs van morgen vaak nog niet zichtbaar voor het grote publiek’, zei Gault&Millau-directeur Godfried van der Lugt hier eerder over. Gault&Millau en Foodreporter sloegen de handen om die reden ineen. Sinds 2019 krijgen nieuwe jonge chefs een podium met New Chefs on the Block.