SanBrite is bekroond met een Michelinster en groene Michelinster, en is opgenomen in de World’s 50 Best Discovery lijst.
'Ik was meteen weggeblazen'
Chef Joris Bijdendijk: 'De eerste keer dat ik bij chef Riccardo en zijn vrouw Ludovica aanschoof, was ik meteen weggeblazen. Hun gastvrijheid, natuurlijke manier van koken en verfijning zijn ongeëvenaard. Het voelt als een familierestaurant van het allerhoogste niveau waar in harmonie met dier en natuur wordt gekookt. Ik moest en zou SanBrite aan Nederland
introduceren; bij deze.'
Chef Riccardo Gaspari startte zijn carrière bij het familiebedrijf van zijn ouders in 2004; Brite de Larieto. Een boerderij waar alles zelf gemaakt wordt en waar Riccardo de basis van koken en farming leerde. Gaspari werkte in Modena, in de keuken van Massimo Bottura, die zijn leermeester en inspiratiebron werd.
Restaurant SanBrite
In 2017 opende Gaspari samen met zijn vrouw Ludovica
restaurant SanBrite. ‘San’ staat voor gezondheid en ‘Brite’ is een hut in de bergen waar melk wordt bewerkt. SanBrite samen staat voor de regeneratieve cuisine van het restaurant. In dit bergrestaurant worden op het landgoed niet alleen groenten en fruit verbouwd, maar ook dieren gehouden voor vlees en zuivel. Zero-waste koken en self-produce zijn belangrijke pijlers.