'Ik heb altijd moeite met titels', aldus Erik Tas. 'Maar Justin Koopman is gewoon een chef én mijn rechterhand', verklaart hij nuchter.
Michelinster
Tas noemt het fijn dat hij zo'n ervaren kok heeft kunnen toevoegen aan zijn team. 'Er is natuurlijk extreem veel gebeurd. Negen maanden na opening hadden we een Michelinster en kijk waar we nu staan.'
Justin Koopman deed ervaring op in topzaken als Parkheuvel, FG en Zeezout. 'We zijn uit hetzelfde hout gesneden, hebben dezelfde leermeesters gehad', aldus Tas.
De twee werken nu een maand samen in 't Ganzenest. 'Ik vind het heel leuk om met mijn team om tafel te gaan. Justin zit ook vol ideeën over gerechten. Hij is heel creatief.'
Tweede Michelinster
Tas hoopt 't Ganzenest nu naar een nóg hoger plan te kunnen tillen. 'Ik zou liegen als ik zei dat ik niet voor die tweede ster wil gaan. Maar sowieso willen we hét restaurant van de regio worden.'
Verhuizing Bib restaurant Bij Erik
Naast kok is Tas ook ondernemer. Zo voerde hij recent een aantal wijzigingen door bij zijn andere zaken. Zijn Bib Gourmand restaurant Bij Erik verhuisde hij naar de plek van Bistro 11. 'Dat zit letterlijk en figuurlijk de deur ernaast.' De chef zegt zijn visie op de nieuwe locatie nog beter te kunnen ontwikkelen.
Bij Erik kreeg op de nieuwe locatie een nieuw interieur én er werd een flinke borrelkaart met bites toegevoegd aan het concept. 'Dat is wel nieuwe gastronomie.'
Verder ontwikkelen door verhuizing
Tas besloot de stekker uit Bistro 11 te trekken. 'In dat pand kunnen mensen terecht voor wijnproeverijen en private tastings.' Door de verhuizing kan restaurant Bij Erik verder ontwikkelen. 'Want het hogere segment is toch waar mijn hart ligt.' Op dit punt paste Bistro 11 minder goed in het straatje van Tas.