Met de overstap gaat Westra aan de slag in de stad waar hij sinds 2013 woont. 'In mijn 5 jaar bij Bridges heb ik alles bereikt dat ik voor ogen had. Mijn gevoel zegt dat het tijd is om ruimte te maken voor nieuw talent en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging', vertelt Westra. In Hemel & Aarde, dat haar deuren opende in het voormalig Polman’s Huis, heeft hij deze nieuwe uitdaging gevonden. 'Het is een prachtige zaak waar op zeer hoog niveau wordt gekookt. Een project waar ik in geloof en met mijn visie op gastvrijheid van meerwaarde kan zijn.'
Met zijn komst haalt Hemel & Aarde een erkend gastheer in huis. Eerder dit jaar slaagde Westra voor zijn Meesterproef. Rene van der Weijden, chef de cuisine van Hemel & Aarde, kijkt dan ook uit naar zijn komst: 'Marco is een bekende naam binnen ons vakgebied, een man met ontzettend veel ervaring. Ik ben trots op het feit dat hij voor Hemel & Aarde heeft gekozen en kijk er naar uit om onze zaak samen naar het volgende niveau te tillen.'
Marco Westra
Westra begon ooit als leerling bij Librije’s Zusje in Zwolle en groeide daar door tot assistent sommelier. Na werkzaam geweest te zijn bij o.a. Hoefslag (Bosch en Duin) en wijncafé Lefebvre (Utrecht), ging de 33-jarige Utrechter in 2018 aan de slag bij Bridges in het Amsterdamse hotel Sofitel Legend The Grand.