In augustus 2020 sprak Misset Horeca uitgebreid met de man die naar eigen zeggen ‘geboren is met een frikandel in zijn hand’ en - aldus zijn profiel op Instagram - ‘te veel snacks eet’.
Bijna 100.000 volgers op Instagram
Zijn account @snackspert, dat de fulltime radiomaker startte in 2014 op advies van zijn vrienden, had op dat moment ruim 25.000 volgers. Inmiddels nadert hij het bijzondere aantal van 100.000. Bosman studeerde journalistiek en werkt bij Radio 538.
Iedereen bezoekt de snackbar
Sinds kort is een taak toegevoegd aan zijn pakket: ieder weekend in Het Parool een ode brengen aan een Amsterdamse snackbar. Bosman daarover: ‘De reden dat we dit zijn gaan doen en omdat we er eigenlijk niet omheen hoeven te draaien: iedereen gaat weleens naar de snackbar, dus daarom gaat het iedereen aan.’
De liefde met Het Parool bloeide al vroeg op. Kort na de lancering van zijn account, noemde de krant Bosman het antwoord op al die fitgirls en andere gezonde mensen op Instagram. ‘Ik vind eigenlijk ook wel dat ik dat ben’, vertelde hij destijds aan Misset Horeca.
Gekke snack of aardig personeel
In zijn ‘odes’ kan het gaan over bijvoorbeeld een gekke snack of over het aardige personeel van een specifieke zaak. ‘De boodschap blijft positief’, legt hij uit. ‘Ik heb er inmiddels zes afgeleverd. Deze varieerden van de cheesecrack van cafetaria ’t Eefje tot het patatje stoofvlees van Eiburgh Snacks.’
Hoofdstad breder vegan aanbod
Op de vraag of het aanbod in de hoofdstad afwijkt van dat in ‘de rest’ van Nederland, antwoordt hij: ‘Eigenlijk niet, wel zie ik in de Amsterdamse snackbars een breder vegan aanbod. Vergeleken met België is het aanbod in Nederland nogal karig. Er is veel minder keus, hopelijk komt daar snel verandering in.’
Bezoek cafetaria draagt bij aan welzijn
Met zijn account op Instagram en de rubriek in Het Parool laat @Snackspert het mooie van de branche zien. Belangrijk, zo is ook hij van mening. ‘Ik denk dat een bezoek aan de cafetaria bijdraagt aan ons welzijn. Lees: niet gezondheid, maar je wordt er zeker even gelukkig van. Maar ook, omdat het echt onderdeel is van de Nederlandse cultuur. Jong, oud, wie dan ook, gaat weleens.’
Frikandel favoriete snack
In het gesprek met Misset Horeca vertelde hij een goede cafetaria te herkennen aan de friet. Die is volgens hem krokant, heeft een goede aardappelsmaak en is van binnen niet te zacht.
Zijn favoriete snack is een frikandel, ‘met een grote voorsprong op de kalfskroket. ‘Misschien is dat een stukje nostalgie. Ik kreeg van mijn moeder vroeger altijd een frikandel, nooit een andere snack.’