Geert Jan Vaartjes en Hylke Jan Tholen nieuwe gezichten Hotel Abdij

Geert Jan Vaartjes en Hylke Jan Tholen nieuwe gezichten Hotel Abdij

Met de komst van chef Geert Jan Vaartjes en ondernemer Hylke Jan Tholen neemt Hotel de Abdij in Dokkum stappen richting de toekomst, waarin het hotel en het inpandige restaurant samen zullen gaan.

Geert Jan Vaartjes en Hylke Jan Tholen worden de nieuwe gezichten van zowel Hotel de Abdij als restaurant de Waard van Dokkum.

Vaartjes en Tholen zijn bekend van Proeflokaal Oan Tafel en Grand Café Jan in Wergea. Voor hen is Dokkum een aanvulling op hun bestaande bedrijven. Hylke Jan Tholen: 'De stad ligt precies op de grens van Unesco Werelderfgoed Waddengebied en de Noardlike Fryske Wâlden. We zien daarin veel kansen voor zowel de keuken als de positionering van het bedrijf in de vestingstad van het wad. Het sluit aan op onze droom om heel Fryslân culinair op de kaart te zetten. Fryslân heeft zoveel moois te bieden, dat willen we aan iedereen laten zien.'

De eigenaren van Hotel de Abdij zijn blij met de komst van de twee heren. 'In deze mannen hebben we twee gedreven ondernemers gevonden, die deze nieuwe stap met ons durven te zetten.' De eigenaren blijven nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Ook het personeel van Hotel de Abdij en restaurant de Waard van Dokkum wordt meegenomen in de veranderingen. Vanaf 9 november zijn Vaartjes en Tholen operationeel in Dokkum.

Hylke Jan Tholen

Hylke Jan volbracht succesvol de militaire opleiding voor de Luchtmobiele Brigade en heeft tijdens zijn uitzendingen en oefeningen veel verschillende landen en culturen gezien. Hylke Jan werkte in diverse ondernemingen in de horeca- en toerismesector en is mede-eigenaar van Grand Café Jan en Proeflokaal Oan Tafel in Wergea.

Geert Jan Vaartjes

Geert Jan groeide op in een horecafamilie in Wergea en is mede-eigenaar van dorpscafé Grand Café JAN!. HIj werkte eerder in topkeukens, waaronder De Librije*** in Zwolle, La Rive** in het Amstelhotel in Amsterdam en De Bokkedoorns** in Overveen. Zeven jaar lang was hij de chef van De Heeren van Harinxma (Landgoed Lauswolt) in Beetsterzwaag, daarna executive chef Outrigger Mauritius Resort en het Anantara Hoi An Resort in Vietnam. Anderhalf jaar geleden startte hij tijdens zijn verblijf in Vietnam het succesvolle Proeflokaal Oan Tafel. 

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.