Cafetaria Liana is opnieuw met goed gevolg getoetst op de aspecten Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Het Nederlands Frituurcentrum voert de audits voor het keurmerk uit in opdracht van vakvereniging ProFri.
Ondernemer Tijmen Hartog doorstond de audits en het mystery guestbezoek met glans. Hij nam vlak voor corona Cafetaria Liana over van Wim Wink. Liana bestaat al tientallen jaren: Wink nam de zaak in 1977 over en is overigens nog regelmatig op de werkvloer te vinden.
Bij Liana zitten snacks in het assortiment die je niet overal aantreft. Bovendien is Liana ‘home of the Winky’, de snackkruising tussen een kroket en een bamischijf die naamgever Wim Wink heeft bedacht. De Winky wordt inmiddels regionaal gedistribueerd. Bovendien is de populaire snack door Hartog voorgedragen voor het keurmerk Met Goud Bekroond, een certificaat voor ambachtelijke cafetariasnacks.
Criteria keurmerk
Om het keurmerk te bemachtigen, zijn de drie V’s van Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid leidend. Zij vormen samen de basis voor de toetsing van een goede bedrijfsvoering op alle fronten. Vervolgens brengen mystery guests verslag uit van inspecties die zij uitvoeren. Ondernemers moeten in aanvang voldoen aan minimaal 75 procent van alle criteria voor een gunstige beoordeling en worden vervolgens één keer per jaar opnieuw bezocht door deze inspecteurs. Tweejaarlijks wordt via auditgesprekken getoetst of goedgekeurde bedrijven nog altijd voldoen aan de uitgangspunten van het keurmerk.