Ricardo Eshuis, directeur van SVH: 'Het is hartverwarmend om te zien hoe actief en betrokken leerlingen, studenten, docenten en opleiders uit het horecaonderwijs zich inzetten voor hulp aan Oekraïne. Met elkaar hebben we om precies te zijn €11.605 opgehaald.'
Horecaonderwijs samen in actie
De afgelopen weken zijn er met de actie ontzettend veel lunches en diners bereid en geserveerd aan gasten, in tal van scholenrestaurants en opleiderslocaties. De opbrengsten daarvan werden allemaal aan Giro555 gedoneerd. Op het menu stonden Oekraïense gerechten als borsjt, gevulde koolrolletjes en kip Kyiv.
Iedereen kon een eigen twist aan de bereidingen geven. Via SVH Horecatalent, het e-learning-programma van SVH, kregen scholen toegang tot gratis filmlessen met speciale Oekraïense recepturen van SVH Meesterkok en sterrenchef Menno Post van restaurant Olivijn in Haarlem. Medewerkers van SVH bezochten zoveel mogelijk deelnemende horecascholen als gast, om op die manier een extra bijdrage te leveren aan de actie.
Buren-lunches bij SVH
Eshuis: 'Ook hebben we als team van SVH speciale lunches georganiseerd in onze bedrijfsbrasserie. Daarvoor hebben we mensen die bij omliggende bedrijven werken uitgenodigd. Met elkaar wilden we graag iets doen voor de mensen uit Oekraïne die dringend onze hulp nodig hebben. Tijdens de lunches hebben onze gasten €1250 gedoneerd, een bedrag dat natuurlijk ook volledig ten goede komt aan Giro555.'
Het voor- en hoofdgerecht van de lunches waren recepten van SVH Meesterkok Menno Post, die gemaakt en geserveerd werden door medewerkers van SVH. SVH Meesterijsbereider Luc Blok van Luciano ijssalons verzorgde het dessert, Oekraïens appeltaartijs 'Yabluchnyk'.
Meedoen kan nog steeds
Een gift in de online collectebus bij Giro555 van SVH voor deze steunactie is ook nog steeds van harte welkom.