Naast de drie landen - Denemarken (chef Brian Mark Hansen), Hongarije (Bence Dalnoki) en Noorwegen (Filip August Bendi) - die een podiumplaats wisten te behalen in de strijd om de Bocuse d'Or, gaan Zweden, IJsland, Finland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en België door naar de Wereldfinale.
Puntentelling Bocuse d'Or
De finale is 23 en 24 januari in Lyon, Frankrijk. Daar komen alle winnaars uit Europa, Amerika en Afrika samen.
Europese finalisten Bocuse d'Or
1 Denemarken - Brian Mark Hansen
2 Hongarije - Bence Dalnoki
3 Noorwegen - Filip August Bendi
4 Zweden - Jimmi Eriksson
5 IJsland - Sigurjón Bragi Geirsson
6 Finland - Johan Kurkela
7 Frankrijk - Naïs Pirollet
8 VK - Ian Musgrave
9 Zwitserland - Christoph Hunziker
10 België - Sam Van Houcke
Kees Visser en François Geurds
Het Nederlandse team bestond uit chef Kees Visser en Jeffrey Buijl (eerste commis), Jorn Maljaars (tweede commis) en coaches Jo Nelissen en François Geurds. Het team werd vijftiende.
Speciale prijzen
De prijs voor het beste aardappelgerecht ging naar Ian Musgrave uit het Verenigd Koninkrijk en die voor het beste vleesgerecht naar Jimmi Eriksson uit Zweden. Beste commis werd Thilda Mártenvan het Zweedse team.
De Nederlandse gerechten
17 landen in Europese finale
Aan de Europese finale van de Bocuse d’Or deden 17 landen mee:
Polen, Finland, Estland, Spanje, Hongarije (gastland), Denemarken, Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Slowakije, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Turkije, Belgie, Zweden en Letland.
Noorwegen gaat in 2024 de volgende Europese finale van de kookwedstrijd huisvesten.
Jan Smink
Nederland deed in 2017 met Jan Smink voor het laatst deel aan de Wereldfinale van de Bocuse in Frankrijk. Het team behaalde er een elfde positie. Marco van der Wijngaard (2020) en Lars Drost (2018) wisten helaas niet verder te komen dan de Europese finale.