Tommy den Hartog: 'Beloning voor de sfeer en het team'

Tommy den Hartog: 'Beloning voor de sfeer en het team'
Tommy den Hartog

Tommy den Hartog, chef en eigenaar van Restaurant 273 in Utrecht, is bekroond met de prijs-plezier award van Gault&Millau 2022. Hij draagt hem op aan het team en is blij met deze prijs. 'Daar sta ik voor'.

Tommy den Hartog is na afloop van de award-ceremonie zeer tevreden. ‘Ik ben nog maar net begonnen,’ lacht hij.

Den Hartog begon zijn eigen restaurant in juni 2021 aan de Oudegracht 273 in Utrecht, de locatie is de naamgever. Hij is vier dagen per week open, zondag draait hij twee shifts. 'Zelf wil ik wel naar vijf dagen, maar er zijn wat openstaande vacatures... Net als bij bijna elke collega.'

Hij streeft er naar een relaxte sfeer. ‘Echt laid back. Mooi eten, mooie wijnen, maar je hoeft niet te schrikken als de rekening op tafel komt. Gasten weten dat te waarderen en het is dus ook de inspecteurs opgevallen.'

Restaurant 273: 14 punten

Naast de award komt hij ook nieuw binnen in de Gault&Millau punten-noteringen met 14 punten. Hetzelfde als destijds toen hij nog chef was bij Moon in Amsterdam. ’14 punten voor 273 is een mooi uitgangspunt,’ zegt hij daarover.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.