Gault&Millau 2022: Prijs-plezier award van het jaar

Gault&Millau 2022: Prijs-plezier award van het jaar
Restaurant 273 van Tommy den Hartog aan de Oudegracht in Utrecht

Restaurantgids Gault&Millau heeft het restaurant van Tommy den Hartog, Restaurant 273, verkozen tot Prijs-plezier restaurant van het jaar 2022. Dit is maandag 14 maart in Tivoli Vredenburg in Utrecht bekendgemaakt.

Tommy den Hartog begon zijn eigen restaurant in juni 2021 aan de Oudegracht 273 in Utrecht. Gasten nemen er plaats op de zachte groene stoelen of op de lange bank. Bij het reserveren kunnen ze ook kiezen voor een hoge zit met uitzicht op de keuken of – nog iets exclusiever – plaatsnemen de chef’s table. Mensen die hier plaatsnemen, eten altijd het achtgangen menu.

Prijsniveau Restaurant 273

Dit acht gangen menu heeft een prijs van 90 euro. Bijpassende wijnen staan op de kaart voor 64 euro (arrangement). Een zesgangen menu biedt de chef aan voor 75 euro (48 voor wijn), vier gangen voor 55 euro (32 voor wijn). Gasten die drie gangen lunchen betalen voor het eten 45 euro.

Tommy den Hartog is vier dagen geopend, op de zondag doorlopend.

Prijs-plezier 2020

Voor 2020 werd Restaurant Zoldering uit Amsterdam beloond met de prijs-plezier award.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.