Op het podium van Tivoli Vredenburg in Utrecht lopen de emoties hoog op. Even later tijdens de borrel is Van de Bunt wat bij zinnen gekomen. Hij viert een feestje met moeder Sander, zus Michelle en rechterhand Thijs Gerards. Felicitaties vliegen hem om de oren.
'De flow is terug'
‘Een mooier moment om deze prijs te krijgen, kan ik niet bedenken. Niet alleen omdat het de verjaardag van m’n pa is, maar omdat de flow terug is. De Leuf is weer open, gasten genieten weer. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor de gehele branche. Ik hoop dat we dat achter ons kunnen laten.’
Punten behouden
Van de Bunt ging naar de uitreiking in de hoop stabiel te blijven op 17 punten. Dat is hem en het team gelukt. ‘Met deze prijs hield ik geen rekening,’ lacht hij. ‘Vanaf kinds af aan droom ik al van een leven als chef. Ik wil niet anders. Dan op deze manier beloond worden, is meer dan gaaf.’
Trotse moeder Sandra van de Bunt geniet van het moment. ‘Dit is echt een prijs voor hem. Van hem. Het komt hem toe. Hij werkt er zo hard voor… Paul kookte twee sterren bij De Leuf, daarvan hebben we er één weten te behouden. Dat voelt soms nog als zijn nalatenschap. Dit is Robin zelf. Zijn kwaliteiten worden hiermee gewaardeerd. En dus ook zijn eigen kookstijl. Hoe trots kun je als moeder zijn?’
Azië in Ubachsberg
Van de Bunt en Thijs Gerards brengen steeds meer Aziatische invloeden naar Ubachsberg. ‘Streetfood op ons niveau. De basis is nog steeds wel Frans klassiek maar we verweven daar Azië doorheen.’ De twee reisden samen door het inspirerende werelddeel.
Ongeveer vijf jaar geleden namen ze de leiding op zich over de keuken van De Leuf. Bas van Kranen trad als eerste in de voetsporen van Paul van de Bunt. Robin werkte destijds (2014) bij De Librije, maar kwam na het overlijden naar De Leuf. Toen daar de rust enigszins was teruggekeerd vertrok hij naar Bord’eau en Tribeca.