Yoran Jacobi noemt het fantastisch om zo'n erkenning te krijgen.
Over De Juwelier
Het betreft een klein restaurantje met 45 zitplaatsen. Daarachter zit direct de keuken. ‘Een zaak met een geweldig mooie pui en gebogen ramen.’ Het restaurant heet De Juwelier. ‘Op de Utrechtsestraat zitten veel juweliers, maar dit is de enige echte’, zeiden de ondernemers in een eerder interview met Misset Horeca.
Over Yoran Jacobi
Yoran Jacobi heeft er de dagelijkse leiding in de keuken. Hij stond als chef in Table 65 in Singapore, een restaurant in Hotel Michael in het Sentosa Resort, waar Van Oostenbrugge en Groot de verantwoordelijkheid hebben.
à la carte
In het restaurant wordt alleen à la carte gekookt. ‘Back to the old days’, zegt Van Oostenbrugge. Een restaurant waar voor zo’n 15 euro een voorgerecht wordt geserveerd, een hoofdgerecht ligt tussen de 20 en 30 euro en een nagerecht staat voor gemiddeld 18 euro op de kaart. Er wordt gekookt op een open haard.
Op de menukaart staan onder meer zeetong, tarbot op de graat, kreeft, maar ook een kippetje. Wijnen spelen er een belangrijke rol.
Over 212
Van Oostenbrugge en Groot mogen sinds maart 2021 een tweede ster noteren voor hun Amsterdamse restaurant 212. Dat nu de deuren heeft gesloten vanwege een recente brand in de kelder van het restaurant. In hetzelfde weekend van de dramatische brand, hadden Van Oostenbrugge en Groot ook hun derde zaak geopend: visrestaurant Bistro de la Mer.
Richard van Oostenbrugge vertelt op het podium bij de presentatie van Gault&Millau dat de sluiting van 212 wel vier tot vijf maanden gaat duren. Hun prachtige wijncollectie is door de brand verloren gegaan. 'Maar we hebben heel veel steun gekregen vanuit onverwachte hoek. Dank daarvoor.'