Richard van Oostenbrugge, die samen met Thomas Groot eigenaar is van de zaak, vertelt tegenover Misset Horeca dat de brand beneden is ontstaan. 'Daar zit de voorbereidingskeuken en de wijnkelder.'
Oorzaak brand
Wat de oorzaak is van de brand, durft Van Oostenbrugge niet te zeggen. 'Ik weet het nog niet, ik weet het echt nog niet.' Hij dacht aanvankelijk dat de schade nog wel meeviel. 'Maar we hebben de experts er net bij gehad, en dit kan echt wel even gaan duren.' Er is sprake van roet- en waterschade. 'En roet gaat inderdaad overal inzitten.'
Droom weer opbouwen
'We zullen de komende tijd gesloten zijn om onze droom weer op te bouwen', zo laat Van Oostenbrugge weten.
Over 212
Van Oostenbrugge en Groot mogen sinds eind maart 2021 een tweede ster noteren voor hun Amsterdamse restaurant. Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot gingen op 8 januari 2018 van start met hun eigen restaurant 212.
Opening Bistro de la Mer
Dit weekend had hun nieuwste restaurant Bistro de la Mer voor het eerst de deuren open. Het visrestaurant opende op de Utrechtsestraat 57 in Amsterdam. Het ligt naast hun restaurant De Juwelier, dat ze vorig voorjaar opende, en op steenworp afstand van sterrenrestaurant 212.
Zitplaatsen 212
In 212 kunnen 24 gasten plaatsnemen aan de bar die de keuken omringt. Ze schuiven direct aan het aanrechtblad aan.
Brand in De Treeswijkhoeve
Ook sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve ondervond recent hoe groot de schade kan zijn bij een brand. Het restaurant van Dick en Anne-Laura Middelweerd ging 4 maart weer open nadat eind november vorig jaar hun zaak werd getroffen door een brand. ‘We dachten dat het een paar weken zou duren, maar het had een veel grotere impact. Rook en roet kruipen overal in.’