Hans van Wolde is restaurant Brut172 in maart 2020 begonnen, net voor de eerste lockdown. Sindsdien heeft Gault&Millau geen nieuwe noteringen meer uitgebracht, vandaar dat Brut172 in 2022 staat genoteerd als Hoogste Nieuwkomer.
Hans van Wolde had eerder tegen Godfried van der Lugt gezegd dat hij onder de 18 niet zou komen... Maar hij neemt de award toch lachend in ontvangst.
Brut172 heeft 17,5 punten
Het restaurant van Hans van Wolde behaalt 17,5 punten, andere hoge nieuwe notering is Kasteel Heemstede van chef Ollie Schuiling met 17 punten. Tilia in Etten-Leur komt nieuw binnen met 16 punten.
In 2021 kreeg hij van Michelin direct twee sterren.
In zijn Limburgse hoeve doet Van Wolde wat hij altijd al heeft gewild. 22 gasten, 20 man personeel. ‘Dit is het mooiste restaurant van Nederland. Ik had dit veel eerder moeten doen,’ zei hij eerder tegen Misset Horeca.