Chef-kok Björn de Waal tekent op 1 april voor de exploitatie van restaurant Het Arsenaal 1309.
Mano (51) en Esther (49) Dijkman nemen dan na 8 jaar afscheid. Het ondernemerspaar wil nieuwe avonturen maken en gaan met hun camper door Europa reizen.
‘Wij zijn fysiek en mentaal nieuwsgierig. Toen onze drie kinderen het huis uit gingen, hebben we het huis verkocht en een oude bus omgebouwd tot camper. We wonen al een tijdje op wielen en straks sturen we Europa door, beginnend bij Italië. We zijn toe aan ons volgend avontuur en dat avontuur heet vrijheid’, aldus Mano Dijkman tegenover een lokale Doesburgs platform.
Dijkman is trots op wat er is neergezet in een van de grootste en meest opvallende monumentale panden van Doesburg.
Het horecabedrijf draait goed en vaart een kwaliteitskoers. Verantwoordelijk voor de in kwaliteit toegenomen keuken de laatste drie jaar is de 25-jarige Björn de Waal, die de zaak overneemt.
De Waal werkte bij diverse toprestaurants zoals Da Vinci in Maasbracht en Bord’Eau en Bolenius in Amsterdam. De jonge chef volgde De Sterklas en is aanhanger en uitdrager van Dutch Cuisine.
‘We gaan doorpakken, waar we mee bezig zijn’, stelt Björn de Waal. ‘Mano heeft mij veel vrijheid gegeven, en de ontwikkelde keuken zet ik voort. De inkoop in de keuken en het roosteren van personeel deed ik al. Nu komt het ondernemerschap daarbij. Ik heb er erg veel zin in.’
Pandeigenaar Het Arsenaal 1309
Pandeigenaar is de lokale ondernemer Arthur Balduk. Naast het restaurant kent het pand nog zo’n veertien andere huurders over zes verdiepingen waaronder een fotograaf, een yogastudio en een filmhuis.