Dineren in de stijl van Couperus

Dineren in de stijl van Couperus

Bijna elk restaurant in het top- en middensegment heeft tegenwoordig een aparte ruimte voor gezelschappen die in alle beslotenheid willen eten. Annejet Philipse mikt met ‘Diner Thuis’ op een wel heel bijzondere nichemarkt. Achter de drie meter hoge deur van Raamweg 18 in Den Haag houdt ze de voornaamheid uit de tijd van Louis Couperus in ere. Over de vloer komen topambtenaren, ambassadeurs en soms een prins.

Bedrijfsdirecteuren blikken terug en vooruit na 5 jaar Albron

Bedrijfsdirecteuren blikken terug en vooruit na 5 jaar Albron

Op 11 november van dit jaar wordt champagne ontkurkt in het Albron huis in De Meern. Cateraar Albron bestaat dan op de kop af vijf jaar, als resultaat van de fusie tussen BRN en Service One Catering. De beide directeuren Peter Visscher (oud-Service One) en Teun Verheij (oud-BRN) kijken terug op een roerig, maar succesvol lustrum.

We willen inspelen op de ‘fun’ van de warme fritesmaaltijd

We willen inspelen op de ‘fun’ van de warme fritesmaaltijd

Cora van Mora verraste vorige maand televisiekijkend Nederland met haar aankondiging dat zij het voor gezien houdt. Snackproducent IgloMora gooit haar advertentiecampagne na 15 jaar over een andere boeg. Snackkoerier vroeg commercieel directeur Rob Bloemscheer naar de beweegredenen.

Euro I.C.E door met ijsmachines Carpigiani

Euro I.C.E door met ijsmachines Carpigiani

Wisselaar Fastfood heeft de importeursrechten van zelfpasteuriserende Coldelite softijs- en milkshakemachines overgenomen van Euro I.C.E Nederland. Wisselaar brengt de apparatuur, geproduceerd door de Carpigiani-groep in Italië, onder eigen naam op de Nederlandse markt. Euro I.C.E. concentreert zich in het vervolg op import, levering en onderhoud van Carpigiani-machines.

Mariënhof à la carte gesloten

Mariënhof à la carte gesloten

Het à la carte-restaurant Mariënhof in Amersfoort, het domein van topkok Jon Sistermans, is door nieuwe eigenaar Van den Tweel Horecagroep, gesloten. Van den Tweel wil het luxe restaurant (één Michelin-ster) alleen nog incidenteel voor groepen opendoen en zich vooral gaan concentreren op de Rôtisserie van Mariënhof die eveneens een Michelin-ster heeft. Sistermans beraadt zich momenteel op de ontstane situatie, Rôtisserie-collega Mandy de Jong zit ziek thuis.<p></p>

Het sociale gezicht van Sam Sam

Het sociale gezicht van Sam Sam

Nog twee jaar. Dan zit Jeroen Hatenboer 25 jaar in de horeca, waarvan twintig jaar als zelfstandig ondernemer. Een mooi moment om afstand te doen van zijn bedrijf; want jong genoeg om nog iets anders te proberen. Overnamekandidaten voor Sam Sam, aan de Enschedese Oude Markt, zijn er nog niet. Tijd genoeg, meent Hatenboer. Die het liefst zou zien dat het eigen personeel met plannen komt. Zij weten hoe het bedrijf wordt gerund. Met idealisme, visie en maatschappelijke betrokkenheid.