Edwin Muns: alleen Franse wijn op kaart van nieuwe brasserie

Edwin Muns: alleen Franse wijn op kaart van nieuwe brasserie
Edwin Muns, Foto Raphael Drent

Edwin Muns, sinds september 2021 eigenaar van Brasserie Poelzicht in Kapel-Avezaath bij Tiel, voert er een kaart met alleen Franse wijnen. Zijn vorige zaak, Bistro Formidable in Breda, krijgt een andere invulling.

Edwin Muns wil met zijn nieuwe zaak – hij was hiervoor mede-eigenaar van Bistro Formidable in Breda – Frankrijk naar de Betuwe brengen. Hij combineert de Franse bistrokeuken met louter Franse wijnen.

Edwin Muns

Edwin Muns werkte eerder als (sous)chef bij restaurants de Gravin van Buren in Buren, Lodewijk XIII in Maurik en Van Balveren in Echteld. Ook was hij zeven jaar mede-eigenaar Bistro Formidable in Breda, is hij teruggekeerd naar de Betuwe. In Brasserie Poelzicht komen zijn Betuwse afkomst en de liefde voor de klassieke Franse keuken samen.

Edwin Muns
Paté de campagne uit de keuken van Poelzicht

Op de plek van Formidable starten andere ondernemers met een indrukwekkend cv met Restaurant Markant.

Gastvrouw

Lydia Langius, gastvrouw en levenspartner van Edwin Muns, is ook geboren en getogen in de Betuwe. Zij heeft zaken als Bistro Bar Jus en Bij Casper in Tiel, Lodewijk XIII in Maurik en de Gravin van Buren in Buren op haar cv staan.

Edwin Muns en Lydia Langius

Brasserie Poelzicht

Op de menukaart van Poelzicht staan Franse klassiekers zoals oesters, fruits de mer, paté, steak tartare, gebakken zeetong, eend en vlees als entrecote en côte de boeuf. Ook de vegetarische eter wordt niet vergeten. Er wordt met de seizoenen meegekookt, zo staat er in de herfst en winter regelmatig wild op de kaart.

Quiche met gamba uit de keuken van Edwin Muns

Voorgerechten zijn er vanaf € 12,-, hoofdgerechten vanaf € 24,- en desserts vanaf € 9,-. Daarnaast is er  een keuzemenu van drie gangen voor € 39,- waarbij telkens keus is uit drie gerechten.

Dessert met mango

Linnen op tafel

Patron-cuisinier Edwin Muns: ‘In het restaurant hebben we sinds de overname weinig veranderd, gasten kunnen nog steeds genieten in de lichte serre met uitzicht over de tuin. Wel zijn de tafels nu ingedekt met linnen om meer comfort te bieden. Ik vind dat je nu eenmaal fijner eet aan een met linnen gedekte tafel.’

Edwin Muns kiest bewust voor linnen op tafel.

Culinaire eyecatcher bij de open keuken is de rotisol, een grote staande grill, waarin de chef regelmatig kippetjes grilt. In het restaurant is plaats voor maximaal 70 gasten, evenals buiten op het terras.

‘We gaan ’s morgens om 11.30 uur open en zijn dan geopend voor de lunch, borrel en diner. Op de borrelkaart staan zowel traditionele als originele huisgemaakte hapjes. In de zomer voeren we een terraskaart met wat meer eenvoudige lunchgerechten zoals broodjes. Zo kunnen we ook de vele fietsers van dienst zijn die geen uitgebreide of warme lunch willen nuttigen.’

Coquilles

Open keuken

Edwin Muns en zijn keukenteam werken in een open keuken. Naast de brasserie beschikt Poelzicht over twee zalen met mogelijkheden voor bijeenkomsten op zakelijk en privégebied, zoals events, vergaderingen, presentaties, huwelijken, verjaardagen, jubilea, condoleances, borrels, lunches en diners.

Edwin Muns

Edwin Muns: ‘Beide zalen zijn compleet uitgerust met alle moderne faciliteiten. De kleinere zaal, die geschikt is voor maximaal 20 personen, is recent geschilderd en voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie en groot lcd-scherm met draadloze bediening.’

De brasserie is geopend van donderdag tot en met maandag vanaf 11.30 uur voor lunch, borrel en diner. Dinsdag en woensdag zijn sluitdagen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.