Ollie Schuiling laat Misset Horeca weten enorm blij te zijn met de Michelinster voor Kasteel Heemstede. ‘Eigenlijk zijn we nog maar een paar maandjes open.'
'Livestream Michelin gaan we nog wel kijken maar nu met champagne'
Maandag zouden we de livestream van Michelin gaan bekijken met het team. Beginnen met koffie en hopelijk zouden we eindigen met champagne. We gaan nog steeds samen kijken, maar die koffie slaan we maar over. Ik vind dit niets voor Michelin’, laat Schuiling nog weten.
‘Maar voor ons is het een super mooie beloning na een zuur jaar. Het is niet niets he. Sommige chefs koken hier jaren voor. Wij hebben net een paar maanden gedraaid. Gelukkig hebben we wel een heel goede zomer gehad.’
Andreas Caminada
Hoewel Schuiling van het driesterrenrestaurant Schloss Schauenstein van Andreas Caminada in Zwitserland overkwam, vindt hij de Michelinster zeker geen vanzelfsprekendheid. ‘Het is echt een hele mooie beloning die ik dolgraag met gasten wil vieren.’
We beginnen maandag maar met een feestje met het team. Allemaal even een sneltestje doen voor de corona vooraf en dan gaan we maar eens een glas champagne drinken, of twee. Of een flesje…’, lacht Schuiling.
Schuiling moest in de tweede lockdown weer wat mensen laten gaan. ‘Sommige contracten zijn niet verlengd. Heel jammer, maar ik schaam me er niet voor. Dit zijn omstandigheden die niemand had voorzien… Zuur, voor ons, voor de mensen die het betreft. Maar het kan niet anders. Iedereen die afgelopen zomer gewerkt heeft, heeft bijgedragen aan dit succes. Daar ben ik de mensen dankbaar voor. Hopelijk mogen we snel weer.’