Het Bierfestival Groningen is al een aantal jaar één van de populairdere bierfestivals van Nederland. Traditiegetrouw afgetrapt met het Bierdiner in de Martinikerk in de noordelijke hoofdstad. Nu dat niet kan, verplaatst de organisatie het diner naar de huiskamer.
Topchefs digitaal aan tafel
Op vrijdagavond 19 maart om 19:00 uur is de online aftrap van het bierdiner. Alle gasten kunnen bij iedere gang tegelijk aanschuiven met behulp van een aftelklok. De topchefs die meewerken aan het diner, komen bij iedereen live aan tafel, gevolgd door de biersommelier die het bierarrangement toelicht. Organisator Maik van Heerd: 'We gaan voor een unieke online culinaire bierbeleving op topniveau.'
Vooraf ontvangen alle deelnemende gasten een:
- Instructie van het Noorderpoortcollege voor de complete voorbereiding aan tafel
- Kookinstructie van de topchefs
- Uitleg van de biersommeliers
- Box met 5 gangen en 5 bijpassende bieren
De kosten voor het diner zijn €90 per couvert. Afhaalmogelijkheden zijn er in Amsterdam en Groningen. Daarnaast is bezorging mogelijk in heel Nederland. Er is plaats voor maximaal 250 personen online.
Gerechten, bieren en Bierfestival Groningen
De gerechten van het Bierdiner worden bereid met streekproducten en lokale bieren. Daarvoor heeft de organisatie de handen ineen geslagen met chefs Thomas Kooijman (Bar Alt), Henrice Dijks (Bistro 't Gerecht), Hans Over (Voilà) en Steven Klein Nijenhuis (Herberg onder de Linden). De biersommeliers die meewerken aan het diner zijn Melissa Cole, Fiona de Lange, Arvid Bergström, Pepijn van der Waa, Yu Mey Kwee en Taeke Oosterwoud
Bierfestival Groningen is dit jaar geheel online. De 'Online Preparty' vindt plaats op zaterdag 20 maart. Het Online Bierfestival Groningen zelf op 15,16 en 17 april.