Het restaurant van het Amstel Hotel, waarvan de opening begin 2022 gepland staat, zal worden gebaseerd op Lignac’s succesvolle zaken in Parijs. Aan de gasten zal een gevarieerd menu gepresenteerd worden wat een combinatie zal zijn van Lignac’s Franse achtergrond en internationale indrukken, die hij heeft verzameld gedurende zijn reizen over de wereld.
Moderne twist
Het nieuwe restaurant zal een moderne twist toevoegen aan het iconische hotel waarmee tegelijkertijd het gedachtegoed in ere wordt gehouden. Dit alles zal in samenwerking gaan met de kracht van Katara Hospitality. De getalenteerde chef zal een geëvolueerde versie van zijn succesvolle Seafood-restaurantconcept introduceren in het hart van Amsterdam.
'Ik ben verheugd om een nieuw restaurant te mogen openen in deze prachtige stad en in het Amstel. Het is een fantastisch en iconisch hotel dat is gevestigd op een van de mooiste locaties in Amsterdam. De nabijheid van de rivier en de grachten is een geweldige mogelijkheid om een elegante en betoverende ervaring te creëren. Ik ben trots dat ik met mijn moderne culinaire kijk in een historisch gebouw mag bijdragen aan de rijke geschiedenis en het succes van het hotel,' aldus Cyril Lignac.
Cyril Lignac
Al meer dan 150 jaar heeft het Amstel haar authentieke charme weten te behouden welke nu gecombineerd zal worden met een innovatieve culinaire wereld. Deze mooie samenwerking zal het begin zijn van de nieuwe toekomst van het legendarisch Amstel en zal ongetwijfeld de nieuwe modieuze locatie zijn van het Venetië van het Noorden.
'Met de komst van Chef Cyril Lignac gaan wij beginnen aan een nieuw hoofdstuk voor het Amstel. Als onderdeel van dit waanzinnige project, zijn wij van plan om een volledige renovatie te realiseren voor het restaurant waar wij nog steeds het gedachtegoed van de ‘Grande Dame’ zullen bewaken. De komst van Cyril Lignac en zijn expertise zullen bijdragen aan de mooie toekomst van het Amstel Hotel', aldus general manager Rudolf van Dijk.