‘Rotterdam is de eerste vestiging wereldwijd met een restaurant’, vertelt Urbian Kusten. Hij is heilig overtuigd van het succes van Polaberry, waarvoor hij met compagnon Ariya Safari de franchisenemer is voor Nederland. In Rotterdam gaan hun partners Mireilla Kusten en Asma Safari de zaak draaien.
Vrouwen zijn de doelgroep
‘We verkopen chocolade en richten ons daarbij op vrouwen. Dat is een combinatie die werkt. Bovendien zijn de locatie en veel van de producten die we verkopen, heel fotogeniek. Op het menu staan aardbeien in chocoladedip, taarten, chocolade en bonbons.’
Lunchkaart
Vanwege de lockdown is Polaberry Rotterdam sinds eind januari enkel open voor afhalen. ‘Als het weer mag, zijn we dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Binnen hebben we zo’n 25 stoelen en voor de deur komt een terras waar plek is voor dertig tot veertig gasten.’
Op de lunchkaart komen de zoetigheden zeker terug, maar Kusten benadrukt dat er straks bijvoorbeeld ook American pancakes met aardbeien en chocolade, gerechten met ei en kip en broodjes kunnen worden besteld. ‘We hebben het menu bewust nog niet gecommuniceerd, omdat we het geheim willen houden tot aan het einde van de lockdown.’
De franchisenemer heeft - uiteraard - de ambitie om meer vestigingen te openen. ‘Eerst van Rotterdam een succes maken en dan gaan we verder kijken. Maar we willen zeker groeien. Grote steden en overdekte winkelcentra zijn prima plekken voor Polaberry.’
