Chidóz heeft sinds een jaar twee vestigingen in Nederland: in Utrecht en in Eindhoven. Het aanbod is Mexicaans, maar de eigenaren zijn de Nederlanders Jody de Vegt en Michel Boels. Chidóz is zowel gericht op afhalen als op locatie eten.
Modern
Chidóz heeft een eigentijds interieur en een modern aanbod. ‘Wij nemen de classic burrito en voegen daar nieuwe flavours aan toe. Lente-ui uit Vietnam, gegrilde groenten uit Italië, ‘the best the world has to offer’, aldus Jody de Vegt eerder tegen Misset Horeca.
Aangepast aan Nederland
Het concept is niet authentiek Mexicaans. Waar in de Mexicaanse keuken veel wordt gegrild, ondergaat het vlees bij Chidóz een garingsproces van minstens 20 uur op lage temperatuur. Daarnaast zijn de smaken aangepast aan de Nederlandse markt, waar echt pittig eten doorgaans minder populair is dan in Mexico.
Vers gemaakt
Gasten kunnen kiezen uit burrito’s, bowles, nacho’s, salades en taco’s. Daarna kiezen ze de vulling: kip, varkensvlees, rundvlees, zoete aardappel of geitenkaas. Er zijn toppings zoals maïs, ananas, sla, guacamole of geroosterde groenten en zes sauzen, waaronder pittige mangosaus, chipotle, salsa verde en booming basilicum. Alles wordt vers gemaakt in het zicht van de gast.
Op het menu staat ook een vegetarische quesadilla. Naast water en frisdrank serveert Chidóz ook bier en margaritas.