Coletti, die zijn ijssalon Roberto Gelato sinds 2002 runt samen met Carlina De Lorenzo, was één van de honderd kanshebbers van over de hele wereld die hun vanille-ijs liet proeven aan de jury van de Coppa d’Oro. Dat gebeurde op op de eerste dag van van de MIG, de oudste ijsbeurs van Italië. Op dag twee waren er nog zes deelnemers over die het ijs nogmaals moesten maken. Daarbij werd onder meer gelet op techniek.
Vanillestokjes en eieren
‘Dit is echt een droom die uitkomt. Ik kan het nog steeds niet bevatten’, zegt Coletti tegen EditieNL. Vanille-ijs maken is zo makkelijk nog niet. ‘Er zijn heel veel verschillende soorten vanillestokjes. Je moet de juiste kiezen voor een bepaalde smaak. En de eieren zijn heel belangrijk. De smaakt van het ei is afhankelijk van de smaak van de vanille. Wij kiezen onze eieren heel nauwkeurig.’
IJs met frikandel
Coletti is ook niet vies van excentrieke smaken. Zo verwerkte hij eerder frikandel in zijn ijs. Hij heeft in het verleden ook wietijs gemaakt en ijs met haring.
Proeven vanaf maart
Wie het lekkerste vanille-ijs ter wereld wilt proeven, moet nog even wachten. Het is vanaf maart verkrijgbaar bij Roberto Gelato in Utrecht, als de kleine ijssalon in de wijk Wittevrouwen weer open gaat voor het nieuwe ijsseizoen.