De flammkuchen worden gebakken in een houtoven en belegd met verschillende toppings. Het resultaat is een knapperige cracker die lijkt op pizza, maar anders smaakt.
Oorsprong flammkuchen
Flammkuchen komen oorspronkelijk uit de Elzas, een Franse streek die vroeger meerdere malen tot Duitsland behoorde. Omdat het gebied aan Duitsland en Zwitserland grenst, hebben veel plaatsnamen, gerechten en wijnen uit de streek een Duitse naam.
Het recept van de flammkuchen gaat terug naar de bakkers uit het gebied, die overgebleven deeg gebruikten om de temperatuur van hun door hout gestookte broodoven te meten. Eenmaal afgebakken werd het dunne, knapperige deeg belegd met streekgerechten.
Acht toppings
Pignon’s Flammkuchen maakt zelf het deeg dat uitsluitend uit hoogwaardig Elzasser Weissen Mehl bestaat: de lichtste bloemsoort ter wereld, zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Ook aan het deeg worden geen additieven of gist toegevoegd.
De flammkuchen van Pignon’s komen in twee formaten, voor één persoon of om te delen. Naast de klassieke flammkuchen zijn er ook vega en zoete varianten. Voor vlees en vis is er de keuzen uit een topping van rauwe ham, vijg, lamsoor en granaatappel, of zalm, feta en kappertjes. Ook staat er een variant met rookworst, appel en zuurkool op het menu.
De vegaversie heeft groene asperges, rode ui en zongedroogde tomaatjes, of roquefort met stoofpeer, walnoot en honing. Voor liefhebbers van zoet is er een flammkuche met banaan, kokosvlokken, crushed M&M’s en karamel.