De cafetaria is vier weken dicht geweest en in die tijd compleet leeggehaald en weer opgebouwd. ‘Alles is vernieuwd, ook de elektra’, zegt Jos Claas. ‘Het interieur is lichter en oogt veel ruimer. Dat komt vooral door de extra ramen die we nu hebben, daardoor komt er meer licht naar binnen. Echt een verbetering.’
De zaak heeft een houtlook gekregen, met een wit marmeren counter en een grote, ingebouwde glazen vitrine. Het nieuwe interieur is verzorgd door I&E Projects.
100 procent elektrisch
Een tweede grote verandering is dat Friture Thijsco volledig van het gas af is. ‘We hebben een elektrische bakwand van Kiremko en een elektrische boiler.’ De ondernemer beschikte al over een Vario Cooking Centre van Rational, waarmee hij kan frituren, bakken en sauzen kan maken. Veel snacks en sauzen komen namelijk uit eigen keuken. Vooral de bamibal is populair. ‘Daar verkopen we er vijfhonderd per week van.’
Van plastic naar rietsuiker
Ook is Friture Thijsco overgestapt op rietsuikerbakjes voor friet, snacks en sauzen. Een goed alternatief voor plastic rietjes heeft Claas nog niet gevonden. ‘Ook niet voor de vorkjes. Ik zoek namelijk een vork met een snijrand, voor de frikandel speciaal.’
Klaar voor de toekomst
Het aantal zitplaatsen is nauwelijks gegroeid in de kleine cafetaria. ‘Van negen naar elf. Dat is dus een dure verbouwing voor twee extra zitplaatsen’, lacht Claas. Toch is het de investering meer dan waard. ‘Ik doe dit voor de toekomst, voor mijn zoon.’ Het terras, met 25 zitplaatsen, wordt volgend jaar aangepakt.
Jos Claas is de derde generatie in de Eindhovense zaak, die 61 jaar geleden de deuren opende. Hij runt de cafetaria sinds 2011 met zijn vrouw Astrid. ‘Maar we werken er al 25 jaar.’ Hun zoon Willem (20) werkt ook mee, en het is de bedoeling dat hij de zaak over een paar jaar overneemt.