Nancy en Ben Ruwiel van Plaza de Frietkraam in Mill hebben in hetzelfde dorp Eten en Zo overgenomen en bouwen die begin 2020 om tot Frietkraam & Zo. Het pand bevindt zich zo’n beetje om de hoek van Plaza de Frietkraam.
Meer zitplaatsen
‘We krijgen daar meer zitgelegenheid, dat mis ik nu bij de Frietkraam’, zegt Nancy Ruwiel Couwenberg. ‘In de zomer staat er een schitterend terras, maar in de winter hebben we binnen maar vier tafeltjes. We hebben het geprobeerd bij de gemeente, maar we mogen niet uitbreiden.’
De ondernemers hebben daarom ‘de stoute schoenen aangetrokken’ en de eigenaren van Eten en Zo aan de Kerkstraat benaderd, die hun zaak al twaalf jaar runnen maar geen opvolger hadden. Op 1 januari 2020 is de officiële overdracht.
In het pand aan de Kerkstraat hebben ze de beschikking over 150 vierkante meter vloeroppervlak. ‘En ik denk zo’n 45 tot 50 zitplaatsen binnen. Aan de achterkant willen we een groot terras maken.’
Wokgerechten en pasta’s
Ook het aanbod wordt uitgebreid. ‘We hebben nu al salades en menu’s, maar daar willen we wokgerechten en pasta’s aan toevoegen. Daarnaast willen we met bestelzuilen werken en op den duur waarschijnlijk bezorgen.’
Qua apparatuur is er al het een en ander aanwezig. ‘Er staat een bakwand en we nemen onze eigen apparatuur mee. We hebben net twee jaar geleden een nieuwe bakwand gekocht. We vullen het aan waar nodig.’
Keuze voor formule
Of de nieuwe zaak een Plaza-vestiging wordt, is nog niet duidelijk. ‘We zijn ons aan het oriënteren, we kijken ook naar andere formules’, zegt Nancy Ruwiel Couwenberg. ‘Het kan ook zijn dat we zonder formule verdergaan.’
Concurrentie naast de deur
Het ondernemerspaar komen door de verhuizing wel pal naast de concurrentie te zitten. Ze worden namelijk de nieuwe buren van AnyTyme De Keizer. ‘Eten en Zo werd al steeds meer een cafetaria, dus die concurrentie was er al op die plek. Bovendien kennen we elkaar. We organiseren met de gezamenlijke horeca al jaren de kermis in Mill.’
IJssalon Millano
Als Frietkraam & Zo eenmaal draait, is het tijd om de oude locatie om te bouwen tot IJssalon Millano. ‘Wij denken dat Mill daar behoefte aan heeft. En als er ergens een ijssalon hoort, is het wel op die plek.’
De ondernemers gaan binnenkort naar Italië om samen een basiscursus te volgen aan de Carpigiani Gelato University, vlakbij Bologna. Later gaat Ben terug om zich verder te specialiseren.
De bedoeling is dat Frietkraam & Zo in maart 2020 opengaat en dat IJssalon Millano klaar zal zijn voor het nieuwe ijsseizoen.