‘Ik doe dit werk nu zo’n 35 jaar’, zegt Theo Mezz. ‘Ik heb hiervoor ook nog een kroeg gehad. Doordat mijn vriendin ziek is, maak ik nu lange dagen. Zeker met de verse friet, waarvoor ik ’s morgens om 07.30 uur aardappels sta te schillen. Ik vind het werk nog hartstikke leuk, maar het wordt te zwaar. Dan is het tijd om afscheid te nemen.’
Succes met verse friet
Tiggie’s Corner was de eerste en is nog altijd de enigste in Wijk bij Duurstede die verse friet verkoopt. De zaak eindigde drie keer in de top 20 van de AD Friettest en werd in 2014 uitgeroepen tot ‘Leukste snackbar van Nederland’. Naast de friet staan er 21 snacks op het menu, waaronder een Groningse eierbal en ‘de Waikse kroket’. De zaak is 35 vierkante meter groot, met 10 zitplaatsen binnen en 35 op het terras.Starten zonder horeca-ervaring
Paul van der Poel en Marita Beijnen zijn vanaf 1 november 2019 de nieuwe eigenaren van Tiggie’s Corner. Ze gaan van start zonder enige horeca-ervaring. ‘Dit is voor ons een nieuwe stap’, zegt Marita Beijnen. ‘Ik kom uit de fitnessbranche en Paul is zzp’er in de transport. We zijn wel bekend met het ondernemerschap, maar niet met de snackwereld.’
Geen voldoening
Tiggie’s Corner kwam bij toeval op hun pad. ‘Via vrienden die wel in de horeca zitten. Ik ben sinds mei gestopt in de fitnessbranche omdat het me geen voldoening meer gaf. Maar ondernemen vind ik wel ontzettend leuk en dit lijkt ons fantastisch. Wijk bij Duurstede is een superleuke plek om te wonen en te werken, en de zaak zit op een geweldige plek.’
De overstap van fitness naar de snackbar is een bijzondere, realiseert ook Beijnen zich. ‘We zeggen weleens dat we van fit naar vet gaan. Maar het is zo’n mooie kans.’
Meer doen met Tiggie’s Corner
Het stel wil voortborduren op het succes van Tiggie’s Corner, maar wel op hun eigen manier. ‘Ze hebben hun strepen zeker verdiend, maar ik denk dat je er nog veel meer leuke dingen mee kunt doen. Een kleine uitbreiding van het assortiment wellicht, met saté en een schnitzel erbij.’
De verse friet blijft. ‘Dat is onderscheidend in Wijk bij Duurstede. Misschien doen we er een getopt frietje erbij. Het zal in ieder geval niet een totaal andere concept worden. We geven het een update naar onze eigen ideeën.’
Het team is bijna op orde, zegt Beijnen. ‘Er loopt een aantal meiden en jongens waarvan zo’n driekwart blijft. We zoeken nog wel een stevige snackkoning of -koningin die ons kan bijstaan. In totaal denken we aan zo’n vier, vijf part-timers.’