Voormalige eigenaren van De Vergulden Èrpel sluiten aan bij Foodmaster

Voormalige eigenaren van De Vergulden Èrpel sluiten aan bij Foodmaster

Christina Xiang en Ming Chen hebben zich met hun cafetaria in Werkhoven aangesloten bij Foodmaster. De ondernemers runnen de zaak sinds januari 2020, nadat ze in december De Vergulden Èrpel in Waalwijk verkochten.

Christina Xiang en Ming Chen hebben Eethuis Aan ’t Zand in Werkhoven overgenomen van Kees en Trees Oudshoorn, die met pensioen zijn gegaan. De cafetaria staat vooral bekend om de verse friet en lokale producten. Na anderhalve maand draaien hebben ze de zaak omgezet tot Foodmaster, waarbij vooral het interieur en de menukaart is aangepast.

Na een paar dagen verbouwen is Foodmaster Aan ’t Zand op 28 februari officieel geopend. De zaak is 65 vierkante meter groot met 35 zitplaatsen. De ondernemers hebben acht mensen in dienst.

Een jaar Vergulden Èrpel

Voordat ze de cafetaria in Werkhoven overnamen, stonden Christina Xiang en Ming Chen ruim een jaar aan het roer van De Vergulden Èrpel in Waalwijk, die ze in augustus 2018 hadden overgenomen van Wilma en Leon Leijtens. De afstand tussen hun woonplaats Maurik en Waalwijk was de reden dat de ondernemers afscheid namen van De Vergulden Èrpel.

Vóór het avontuur in Waalwijk hebben ze in Maurik jarenlang een cafetaria gerund. Inmiddels hebben ze vijftien jaar ervaring in de cafetariabranche op zak.

Foodmaster Aan 't Zand

Bekend met Foodmaster

Christina Xiang is geen onbekende van de franchisegever, FHC Formulebeheer. ‘Ralph en ik (FHC-directeur Ralph Markwat, red.) kennen elkaar al heel lang, maar we hebben nog nooit samengewerkt. Je zou denken dat een formule in een klein dorp als Werkhoven niet nodig is, want iedereen kent elkaar en gunt elkaar alles. Wanneer je het goed doet, krijg je al snel goede mond-tot-mond reclame. Maar met een formule kunnen wij ons helemaal focussen op onze gasten en de kwaliteit van de producten, terwijl we ondersteund worden met zaken als marketing en sociale media. Met die hulp is het makkelijker om een goede en gezonde zaak op de bouwen.’

A-merken en lokale producten

De kwaliteit van het aanbod is daarbij echt een speerpunt voor de ondernemers. Daarvoor zetten ze hun eigen specialiteiten in, maar houden ze ook vast aan lokale producten. ‘Ten eerste hebben we de snacks vervangen met A-merken. De bourgondische kroket is bijvoorbeeld onze huiskroket. We hebben verse friet en maken zelf stoofvlees, hete kip, spare ribs en babi pangang. We zouden ook varkens- en kipsaté zelf kunnen maken, maar we hebben ervoor gekozen om dat te halen bij de lokale slagerij, zoals de vorige eigenaren dat ook deden. Die gunfactor willen we doorzetten.’ Het vlees is afkomstig van barbecue- en cateringservice John Verbree en het brood is van bakkerij Sjaak Doeleman, beide in Werkhoven.


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.