Vegan ijs: IJscentrum voorziet in vraag met dagcursus

Vegan ijs: IJscentrum voorziet in vraag met dagcursus
Diverse soorten zuivelvervangers komen aan bod tijdens de dagcursus Vegan IJs van het IJscentrum.

IJsbereiders willen graag inspelen op de trend van plantaardige voeding. Toch is er nog veel onduidelijk over de aanpassingen in recepturen bij het gebruik van plantaardige ingrediënten. Het IJscentrum organiseert daarom een dagcursus Vegan IJs voor september.

Vragen als ‘waar moet je in je receptuur rekening mee houden als je koemelk vervangt door bijvoorbeeld amandeldrank?’ en ‘Wat doen plantaardige eiwitten ten opzichte van dierlijke eiwitten in je mix?’ worden in de dagcursus Vegan IJs beantwoord door docent Bas van Haaren.

Plantaardig (vegan) eten is een alsmaar groeiende trend. Onderzoek wijst uit dat vegan een van de blijvende foodtrends is na de coronacrisis. De argumenten om een plantbased diet te volgen lopen uiteen. Men eet veganistisch uit ethische overwegingen, of vanwege bijvoorbeeld lactose-intolerantie. Het gezondheidsaspect speelt ook een grote rol. En last but not least: vegan is ontzettend hip. Het aanbod zuivel- en vleesvervangers breidt alsmaar uit in de retail. Ook in de ijssalon zie je het vegan aanbod inmiddels verder gaan dan een sorbetijsje.

Plantaardige alternatieven voor melk- en sorbetijs

Tijdens de dagcursus Vegan IJs gaan we aan de slag met theorie en praktijk. De cursisten proeven verschillende plantaardige proteïnes en zuivelvervangers. Daarna worden de diverse plantaardige vervangers verwerkt in ijs. Deze dagcursus draait niet alleen om plantaardige alternatieven op melkijsjes, ook staan de cursisten voor de uitdaging om sorbets te maken op basis van notenstructuren.

Aanmelden voor cursus Vegan IJs

De dagcursus Vegan IJs vindt plaats op woensdag 9 en woensdag 16 september bij het IJscentrum in Vlaardingen. Per cursus kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen. Aanmelden kan via de website van IJscentrum-opleider Lentiz Cursus & Consult.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.