Haagse Croquetterij vertrekt uit Foodhallen Den Haag

Haagse Croquetterij vertrekt uit Foodhallen Den Haag
De Haagsche Croquetterij

De stand van leverancier de Haagsche Croquetterij in de Haagse foodhallen is failliet. Vanwege de tweede horecasluiting kan dit bedrijfsonderdeel het hoofd niet meer boven water houden, zo laat eigenaar Tom de Heij weten.

De Haagsche Croquetterij, sinds vijf jaar leverancier van ambachtelijke kroketten en bitterballen, opende op 12 december een stand in de Foodhallen Den Haag. Hier is normaal gesproken ruimte voor meer dan 900 gasten, die kunnen kiezen uit twaalf uiteenlopende foodconcepten.

Twee lockdowns

Ook in de foodhallen mochten gasten in het voorjaar gedurende 11 weken niet komen eten en drinken. Vanaf 1 juni mochten er maximaal 30 gasten naar binnen. Per 1 juli gold er geen maximum meer, als de 1,5 meter-regel maar werd nageleefd.

Net zoals de gehele horeca beleefde ook De Haagsche Croquetterij vervolgens een prima zomer en eigenaar Tom de Heij nam een chef-kok in dienst. Maar halverwege september ging het maximum weer naar 30 en sinds 14 oktober mogen er helemaal geen gasten meer eten. Dat heeft de eetsalon van De Heij de das omgedaan.

Geen huurkorting meer

‘Ik had zelfs een dag dat ik nul omzet draaide’, vertelt een aangeslagen Tom de Heij. ‘We hebben net als iedereen bezorging geprobeerd. Dat begon goed, maar daarna stortte het in omdat de concurrentie enorm toenam. Tot en met oktober heb ik mijn medewerker en leveranciers kunnen betalen, maar daarna zou het niet meer lukken.’ Ook het betalen van de huur lukte niet meer, omdat de verhuurder geen korting of uitstel meer geeft.

‘Ondernemers ondersteunen’

De Heij heeft het moeilijk met zijn beslissing. ‘Deze exit ligt erg gevoelig. Ik ben leverancier én horecaondernemer, dus ik weet wat ondernemers meemaken. Ik wil ze ondersteunen en ik hoop van harte dat de gehele branche zich dadelijk herstelt, want daar ben ik als leverancier bij gebaat. Maar de activiteiten van mijn gehele onderneming staan op een laag pitje, dus ik moet keuzes maken om de schade enigszins te beperken.’

Hoe het met de andere stands in de Haagse foodhallen gaat, weet De Heij niet. ‘Ik kan niet in hun portemonnee kijken. Het enige dat ik wel weet, is dat iedereen het zwaar heeft.’

Snacks van eigen receptuur

De Haagsche Croquetterij is vijf jaar geleden opgericht door Tom de Heij en fungeert inmiddels als landelijke groothandel. Het assortiment bestaat uit verschillende snacks van eigen receptuur. De Heij levert inmiddels aan zo’n 270 restaurants, hotels en detaillisten.


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.