Toasty Business komt uit de koker van Valentijn Prince en Daan van Loon, die in 2015 bezorgconcept Burger Business oprichten in Tilburg. In 2017 startten ze het lunchconcept Toasty Business vanuit dezelfde locatie.
Nieuwe regels en coronacrisis
‘Klanten waren gewend om overdag tosti’s te bestellen bij Toasty Business en ’s avonds hamburgers bij Burger Business’, zegt Valentijn Prince. Maar de ondernemers moesten begin dit jaar de tweede vermelding online opgeven omdat Thuisbezorgd.nl het niet langer toestond om twee restaurants op één adres te registreren. ‘En toen kwam corona, dus hebben we de lunchkaart even laten liggen.’
Toasty Business in eetcafé
De twee zagen echter een kans om van Toasty Business een franchiseconcept te maken bij Eetcafé 190 van Marco Vriends, om de hoek bij Burger Business in Tilburg. Vriends deed voor de coronacrisis al aan bezorging in de avond met zijn eigen items zoals spare ribs. ‘Maar de concurrentie is enorm toegenomen. Ik heb dan wel de beste spare ribs van Tilburg, maar iedereen verkoopt ze. Op een gegeven moment kwam Valentijn met de vraag of Toasty Business iets voor mij is.’
Kant-en-klaar concept
Vriends raakte enthousiast en is nu de eerste franchisenemer. ‘Dit is online wél een uniek product, zeker met deze variatie. Ik heb het in Tilburg in ieder geval nog niet gezien. Het is wel een uitdaging want het is een ander soort concept. Ik ben altijd een avondzaak geweest en nu ben ik een dagzaak met broodjes. Maar het concept is kant-en-klaar. Alle producten en de juiste verpakkingen heb ik in huis. Ik heb een aparte oven aangeschaft die ervoor zorgt dat de tosti’s krokant van buiten zijn en zacht van binnen.’ Naast verschillende tosti’s zoals Chicken chipotle, Spicy Tuna en Truffelicious, verkoopt Vriends ook een assortiment broodjes, muffins, ijs, juices, smoothies en frisdrank.
Meteen volle bak
Dinsdag 17 november was de eerste dag. ‘De vuurdoop, en meteen volle bak. Zo’n 35 tot 40 bestellingen, meer dan 85 tosti’s.’ Vriends draait Toasty Business momenteel zelf. De mannen van Burger Business helpen met de training. ‘Die hebben ervaring met bezorgen waardoor het allemaal iets makkelijker gaat. Ik hoop dat ik straks mijn medewerkers weer aan het werk kan zetten. Als we weer open mogen, hebben we overdag Toasty Business en zijn we ’s avonds een eetcafé. Een zaak erbij dus.’